Volledig scherm
© GettyImages

Politie op Tholen minder vaak op tijd

THOLEN - De politie op Tholen was in 2017 minder vaak op tijd dan het jaar ervoor. In 2017 was de politie in 62 procent van de spoedgevallen binnen vijftien minuten ter plaatse. Een jaar daarvoor lag dat nog op 69 procent. 

Burgemeester en wethouders wijten dat aan 'de kenmerkende factoren van het buitengebied', zoals het ontbreken van snelwegen op het eiland. Dat schrijven ze aan PVV-raadslid Jack Vaders, die schriftelijke vragen had gesteld over de aanrijtijden van de hulpdiensten.

Maatregelen

De gemeente betoogt wel dat er de afgelopen jaren maatregelen zijn genomen om de aanrijtijden positief te beïnvloeden. ,,De politie zorgt voor de aanwezigheid van een surveillanceauto of -motor op of in de nabijheid van Tholen. Daarnaast wordt de wijkagent bij spoedeisende meldingen, ongeacht zijn bezigheden, ingezet om snelle hulpverlening te bespoedigen."

Het college verwacht dat de bouw van de nieuwe meldkamer voor politie, brandweer en ambulance in Bergen op Zoom daarbij helpt.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. BC De Waterstraot in Halsteren heeft polyester vaarwel gezegd, lucht in bouwkot veel frisser: ‘Je ruikt alleen nog de lassers’

    BC De Waterstra­ot in Halsteren heeft polyester vaarwel gezegd, lucht in bouwkot veel frisser: ‘Je ruikt alleen nog de lassers’

    HALSTEREN - Jong en oud is in het bouwkot in de weer, met de kwast of op een andere manier. De grote A-wagen van BC De Waterstraot is weer ontworpen door Perry Schuurbiers en ziet er veelbelovend uit. Verder veel bekende plaatjes, zoals in voorgaande jaren. Maar waar is toch die typische lucht van het bouwkot? De geur van polyester als belangrijkste bouwmateriaal?

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom