Volledig scherm
PREMIUM
Sebastiaan houdt een workshop hardrock voor kids op de binnenplaats van het Markiezenhof in Bergen op Zoom. © Sebastiaan

Popmonument maakt Europa zichtbaar in Bergen op Zoom

VIDEO'SBERGEN OP ZOOM - Tijdens Popmonument wordt het verleden en de invloeden van Europeanen in de stad zichtbaar in muziek en meer. De Fransen, Spanjaarden en Engelsen. Zomaar een greep uit Europeanen die blijvende sporen hebben achtergelaten in Bergen op Zoom. 

Popmonument brengt die (onzichtbare) nalatenschappen weer aan de oppervlakte tijdens ontdekkingstochten in en rond de Markiezenstad.

 1. Canadees schoolkoor bezoekt Bergen op Zoom
  video

  Canadees schoolkoor bezoekt Bergen op Zoom

  BERGEN OP ZOOM - Wat ging er door het hoofd van de Canadese militairen die in de Tweede Wereldoorlog naar Europa kwamen om te vechten? ,,Waarom besloten ze om te gaan vechten? Wat waren hun verwachtingen voor de toekomst?” Dat schoot Mark de Robertis als eerste binnen toen hij de Canadese begraafplaats in Bergen op Zoom zag. De Canadese tiener was een van de tachtig mensen die woensdag het ereveld bezochten. Een koor, samen met hun ouders, afkomstig van jongensschool Crescent School in Toronto.
 2. ‘Bergse raad gepasseerd in financiële afwikkeling afbouw Eventum’

  ‘Bergse raad gepasseerd in financiële afwikke­ling afbouw Eventum’

  BERGEN OP ZOOM - Als college van B & W zelfstandig 1,1 miljoen euro extra uittrekken voor de afbouw van Eventum, zonder de raad om krediet te vragen, kan absoluut niet door de beugel. Dat vinden D66, Lijst Linssen, SP, PvdA en Samen 0164. Een ingediende motie van treurnis tegen het college haalde het deze week niet tijdens de begrotingsvergadering. Wel komt er een debat over hoe in de toekomst gehandeld moet worden in soortgelijke situaties.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom