Volledig scherm
In de waterbassins in de Binnenschelde worden proeven gedaan om de waterkwaliteit te verbeteren. © peter van trijen/pix4profs

Proef om waterkwaliteit Binnenschelde te verbeteren duurt langer

BERGEN OP ZOOM - De proef om de waterkwaliteit van de Binnenschelde te verhogen, zal ook tijdens de winter nog plaatsvinden. 

De gemeente Bergen op Zoom startte in maart met tests om de waterkwaliteit van het kunstmatige meer - dat al jarenlang wordt geteisterd door onder andere blauwalg - te verbeteren.

Zo staan er bassins het water met fosfaatbindende klei. Dat zou ervoor moeten zorgen dat het water minder troebel wordt. Naast het toevoegen van stoffen, is ook het goed maaien van het riet en het onderhouden van het strandje aan de Binnenschelde onderdeel van het experiment.

Langer

De proef zou eigenlijk duren tot het eind van de zomer, maar zal ook tijdens de winter nog plaatsvinden. Zodat de gemeente een beter beeld van de resultaten heeft. Uiteindelijk wordt er dan gekeken of de de waterkwaliteit verbetert als er bepaalde stoffen, zoals de klei, worden toegevoegd aan het water. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom