Volledig scherm
De PvdA in Bergen op Zoom deelt de zorgen vanuit Halsteren over de braderie die dit jaar samenvalt met twee evenementen in de Bergse binnenstad. © Chris van Klinken / Pix4Profs

PvdA op de bres voor braderie in Halsteren

HALSTEREN/BERGEN OP ZOOM - De raadsfractie van de PvdA wil opheldering van het college van B en W over het samenvallen van de braderie in Halsteren met twee evenementen in de Bergse binnenstad. De PvdA noemt het een 'slechte zaak' dat drie evenementen elkaar in hetzelfde weekend beconcurreren.

PvdA-fractieleider Joey van Aken en burgerlid Daan Withagen eisen tekst en uitleg voor de stelling van de gemeente dat de braderie, Brabant Stoet en Bergen op Zicht andere doelgroepen trekken en elkaar in het weekend van 15 en 16 september dus niet in de weg zouden zitten.

Quote

Hoezo zitten drie evenemen­ten in hetzelfde weekend elkaar niet in de weg?

Joey van Aken

De PvdA is in de pen geklommen naar aanleiding van de verontwaardiging bij harmonie Sint Cecilia Eensgezindheid en de winkeliersvereniging Halsteren. De harmonie is al sinds en jaar organisator van de Halsterse braderie in het derde weekend van september, dit jaar op 15 en 16 september. Maar in dat weekend zijn ook Bergen op Zicht en de grote optocht van Brabant Stoet in de Bergse binnenstad gepland. Dat trekt veel bezoekers weg bij de braderie, is de zorg in Halsteren.

Niet makkelijk

De PvdA wijst erop dat de Molenfeesten in Halsteren dit jaar ook al moeten uitwijken naar Bergen op Zoom. Anders gezegd: de Halsterse evenementen hebben het niet makkelijk. Van Aken en Withagen willen ook opheldering over de totstandkoming van de jaarlijkse evenementenkalender en waarom de gemeente geen bemiddelende rol ziet voor zichzelf. De winkeliersvereniging in Halsteren is bang dat de braderie blijvend last heeft van de gang van zaken: als standhouders in september weinig verdienen, komen ze in 2019 niet terug naar Halsteren.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom