Volledig scherm
© Thinkstock

PVV Tholen is bezorgd over aanrijtijden hulpdiensten

THOLEN - De PVV op Tholen is bezorgd over de aanrijtijden van hulpdiensten. De partij wil daarom dat burgemeester en wethouders bekijken of er een zogeheten quick respons-voertuig op het eiland kan worden gestationeerd. Ook zouden kwetsbare inwoners de beschikking moeten krijgen over een paniek/medisch alarm.

Aanleiding is een incident op 12 mei, waarvan PVV-raadslid Jack Vaders getuige was. ,,Een mevrouw van 85 jaar lag sinds 06.30 uur op de grond, schreeuwend om hulp. Toen ik om 09.30 uur voorbijkwam, heb ik onmiddellijk 112 gebeld. Een kwartier later (de maximale aanrijdtijd bij noodsituaties), heb ik nogmaals gebeld met 112. Uiteindelijk is omstreeks 09.50 uur de politieagent gearriveerd en om 10.10 uur de ambulance ter plaatse", schrijft hij aan het Thoolse college. 

Vaders wil onder meer van burgemeester en wethouders weten of die op de hoogte waren van de situatie en waarom het zo lang duurde voordat hulpdiensten arriveerden. Ook wil de Thoolse PVV een 'uitputtende lijst' met acties die de gemeente heeft ondernomen om de aanrijdtijden te verbeteren. Daarnaast uit de partij dus de wens voor quick respons-voertuigen om snel op noodsituaties te kunnen reageren en het voorzien van ouderen en mensen die een verhoogd risico hebben op (medische) problemen van een paniek/medisch alarm (halsketting dan wel polsband). 

Overigens stonden die punten ook al in het verkiezingsprogramma van de fractie. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom