Volledig scherm
© Eldridge Pentury

PVV: Tholenaren per kilo afval laten betalen

THOLEN - Gerrit Bril van de Thoolse PVV-fractie wil dat Tholenaren per kilo afval gaan betalen. Dat stuit tijdens de commissie ruimte op verzet van ABT. Han van ‘t Hof vreest dat het afval dan in de polders belandt.

Buurgemeente Bergen op Zoom doet het al: betalen per kilo afval. En Han van ’t Hof wijst Gerrit Bril op de gevolgen. “Heb je weleens gekeken naar het zwerfafval in Bergen. Wie niet milieubewust is, dumpt het straks in de polder.”

Arjan Deurloo (VVD) wil best naar alternatieven kijken om de kosten van afval omlaag te krijgen. Hij ziet kansen in het minder vaak ophalen van de groene container in de wintermaanden. Een voorstel dat wethouder Jan Harmsen niet ziet zitten.

Volgens Harmsen moet het verschil van de Tholenaar zelf komen. Die gooit nu nog teveel etensresten in de grijze bak. “Je moet mensen stimuleren de groene bak te gebruiken. De ophaalfrequentie omlaag brengen is niet de oplossing. Dan krijg je luchtjes.”

Ook het betalen per kilo afval ziet Harmsen niet zitten. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. BC De Waterstraot in Halsteren heeft polyester vaarwel gezegd, lucht in bouwkot veel frisser: ‘Je ruikt alleen nog de lassers’

    BC De Waterstra­ot in Halsteren heeft polyester vaarwel gezegd, lucht in bouwkot veel frisser: ‘Je ruikt alleen nog de lassers’

    HALSTEREN - Jong en oud is in het bouwkot in de weer, met de kwast of op een andere manier. De grote A-wagen van BC De Waterstraot is weer ontworpen door Perry Schuurbiers en ziet er veelbelovend uit. Verder veel bekende plaatjes, zoals in voorgaande jaren. Maar waar is toch die typische lucht van het bouwkot? De geur van polyester als belangrijkste bouwmateriaal?

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom