Volledig scherm
Archieffoto. © ANP

Reactor 4 van Doel mag weer worden opgestart

BRUSSEL - Kernreactor 4 van het Belgische Doel mag in de komende dagen opnieuw worden opgestart. De toezichthouder voor kerncentrales FANC heeft daarvoor toestemming gegeven.

Doel 4 werd in augustus stilgelegd. Het beton in het plafond van de bunker van de reactor voldeed niet meer aan de eisen. Het FANC laat op zijn website weten dat het probleem inmiddels is verholpen en dat Doel 4 weer op een veilige wijze kan draaien.

De kerncentrales in Doel bij Antwerpen en Tihange bij Luik liggen dicht bij de grens met Nederland. Beide centrales kampen geregeld met problemen die het noodzakelijk maken reactoren buiten bedrijf te stellen. Milieuactivisten en verontruste burgers in Nederland en België eisen al jaren sluiting van de centrales.

  1. Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijnlijk ook afkomstig van diefstallen in Zuidwest-Brabant

    Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijn­lijk ook afkomstig van diefstal­len in Zuid­west-Bra­bant

    BRASSCHAAT - Een inwoner van het Belgische Brasschaat bleek zijn huis en garage te hebben volgestouwd met gestolen waar. De Belgische politie trof onder meer gouden en zilveren sieraden, fietsen, flatscreens en gereedschappen aan en vermoedt dat de buit deels afkomstig is van inbraken gepleegd in Zuidwest-Brabant. Dat meldt de politie van Bergen op Zoom zaterdag op haar Facebookpagina.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom