Rector RSG 't Rijks tekent voor duurzaamheid na scholierenactie

VIDEOBERGEN OP ZOOM - Als het aan negen scholieren van RSG 't Rijks in Bergen op Zoom ligt, zal het niet lang meer duren vooraleer er zonnepanelen op de daken van het schoolgebouw worden gelegd. 

Quote

Hiermee symbolise­ren we dat het de hoogste tijd is om te verduurza­men

scholieren

Maandagochtend voerde de groep succesvol protest: rector Leon de Rond ging overstag en tekende de inspanningsverklaring.

Het heeft wat weg van de schoolstakingen waarmee de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg momenteel de wereld over gaat. Waar het bij Thunberg voornamelijk protestmarsen betreft, zetten negen scholieren van de Bergse middelbare school RSG 't Rijks maandagochtend een zonnebril op. ,,Hiermee symboliseren we dat het de hoogste tijd is om te verduurzamen", zo klinkt het.

  1. Eerste hulp bij Vastenavend dankzij Joep
    Geneuzel

    Eerste hulp bij Vastena­vend dankzij Joep

    Wie door al dat geklaag en gezeik van de grootste sneuneuzen van Nederland, de familie van Rossem, heen keek, zag vooral iets heel moois op tv. Ons Krabbegat. Die prachtige, historische binnenstad waar ze doorheen liepen en zo weinig oog voor hadden. Maar stel je voor dat je uit de Randstad komt, datzelfde zag en dit weekend meteen die mooie stad wil ontdekken. Dan schrik je. Gelukkig heeft Joep Blokland van biercafé ‘t Locomotiefke daar een oplossing voor.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom