Volledig scherm
© Thinkstock

Relatief meeste zonnepanelen in Tholen, minste installaties in Breda

Het aantal huizen met een zonne-installatie is vorig jaar verder gestegen, zo blijkt uit cijfers van Rijkswaterstaat. In de regio heeft de gemeente Tholen relatief de meeste zonnepanelen: 9,4 installaties per 100 woningen.

Daarmee is Tholen koploper in de regio. Het moet gek zijn, wil dit niet even zo blijven. Energiebedrijf Delta wil namelijk in de gemeente een van de grootste zonneparken van Nederland aanleggen, bestaande uit zo'n 50.000 zonnepanelen. In totaal heeft de gemeente 995 geregistreerde adressen met een installatie. Bergen op Zoom (7,7 installaties per 100 woningen, 2.310 in totaal) en Steenbergen (7,6 per 100 woningen, 762 in totaal) volgen op een tweede en derde plaats. 

Per 100 huizen heeft Breda de minste zonne-installaties: 2,4. In totaal zijn er in Breda 1.928 adressen waar zonnepanelen geregistreerd staan. 

Kijk hier hoe jouw gemeente het doet:

  1. Modelbouwers Bergen op Zoom: ‘Elke aanslag is einde vereniging’
    PREMIUM

    Modelbou­wers Bergen op Zoom: ‘Elke aanslag is einde vereniging’

    BERGEN OP ZOOM - Elke belastingaanslag is het einde voor Modelspoorclub Bergen op Zoom. Dat wil Guust Hermans nog eens benadrukken nu duidelijk is geworden dat de vereniging geen aanslag voor reclamebelasting heeft gekregen van de gemeente, maar voor de ozb, de rioolheffing, waterschapsbelasting en voor de bijdrage aan het ondernemersfonds voor het winkelpand in de Fortuinstraat dat als clublokaal wordt gebruikt.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom