Volledig scherm
PREMIUM
Het bedrijf ayo.care heeft een nieuwe techniek om pijn te bestrijden. v.l.n.r. : René Quintus, Tijs Nijmeijer & Tom Sanen. © Pix4Profs/Tonny Presser

Revolutionaire methode om pijn te bestrijden verovert vanuit Bergen op Zoom de wereld

BERGEN OP ZOOM - Ayo.care, een revolutionaire methode om pijn tegen te gaan, verovert vanuit Bergen op Zoom de wereld. En Tijs Nijmeijer van fysio-praktijk OrthoMedic Bergen op Zoom draait er niet omheen: ,,Wat we hier doen is het veranderen van levens. Mensen die heel lang weinig konden doen vanwege pijn, kunnen we nu levensvreugde brengen.”

Een paar jaar geleden klopte René Quintus bij hem aan. Hij heeft een ‘dynamische neuromodulator’ ontwikkeld die pijn bestrijdt bij de oorzaak. En niet bij de symptomen. Hij legt uit: ,,Als je ergens last van hebt, dan gaat je lichaam aan de slag om het op te lossen. Bijvoorbeeld bij chronische lage rugpijn. Drie maanden lang is het lichaam bezig om te herstellen.” Maar daarna houdt het op. Als er nog pijn is, dan herkent het lichaam dat wel, maar de zenuwen geven die informatie niet meer door naar de hersenen, zegt Quintus. De pijn blijft, maar er is geen herstel.

  1. Schuldgevoel
    Van het land

    Schuldge­voel

    Ik denk erover om op vakantie te gaan. Mét het vliegtuig! Een aantal jaar geleden zou ik daar geen twee keer over hebben nagedacht. Maar omdat vliegen zo ongelofelijk slecht is voor het milieu, heb ik daar tegenwoordig toch een schuldgevoel bij. En dat schuldgevoel heb ik steeds vaker. Als ik een plastic tasje nodig heb voor mijn aankopen bij de supermarkt bijvoorbeeld. Of als ik een pot chocopasta met palmolie uit Maleisië koop (al is het van ‘duurzame plantages’). Zelfs bij een stuk watermeloen. En dan heb ik het nog niet over de aanschaf van nieuwe kleren die ergens door overwerkte mensen in Bangladesh gemaakt worden.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom