Volledig scherm
Ayreon © Tim Tronckoe

Rockartiest Ayreon reikt prestigieuze gitaarprijs in Bergen op Zoom uit

BERGEN OP ZOOM - Niemand minder dan Ayreon reikt op 24 juni de prestigieuze Sena Performers European Guitar Award uit in Bergen op Zoom. Die gaat dit jaar naar John Petrucci, gitarist van Dream Theater. De uitreiking vindt op 24 juni plaats in Gebouw-T.  

Rockmuzikant Ayreon, een project van Arjen Lucassen, is een grootheid die wereldwijd honderdduizenden albums heeft verkocht. Dat juist hij de prijs uitreikt is bijzonder: hij treedt zelden op. In september staat hij vier keer in een uitverkocht 013 in Tilburg. Met zijn band treedt hij daarnaast alleen op heel grote rockfestivals op. 

Ayreon is een groot liefhebber van de muziek van Petrucci's band en daarnaast werkt hij op zijn eigen album samen met de zanger van de band, James LaBrie. 

Veel gitaristen

Volledig scherm
John Petrucci komt de award op 24 juni in Bergen op Zoom ophalen. © Getty Images

Petrucci geldt als een van de grootste namen in de wereld van de progressieve metal. De gitarist wordt geroemd om zijn snelheid en complexe solo's. Hij staat steevast op de hoogste plekken bij verkiezingen van ‘beste gitaristen'. Met de oeuvreprijs stapt hij in de voetsporen van grootheden als Steve Vai (2016), Joe Bonamassa (2017) en Joe Satriani (2018), die eerder naar Gebouw-T kwamen om de prijs in ontvangst te nemen.

Naast Ayreon komen er tijdens de Award-uitreiking nog meer gitaristen langs in Bergen op Zoom. Onder andere Jan Akkerman en Dany Lademacher met zijn Wild Romance staan op het podium. Daarnaast treden Pablo van der Poel, voorman van DeWolff en Erik Vaarzon Morel op. Een dag eerder treedt Van der Poel tijdens Guitarnight op met zijn eigen band en gasten zoals Vedran Mircecti, de gitarist van De Staat. Zowel voor de Guiternight als de uitreiking van de award zijn nog kaarten beschikbaar. Er is ook een Gitaardag op zondagmiddag in het Markiezenhof, die is vanaf 13.00 uur gratis te bezoeken.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom