Volledig scherm
Kerstpost wordt gesorteerd © Valerie Kuypers

Roparunners bezorgen kerstpost in drie gemeenten

Drie Roparunteams uit Bergen op Zoom, Halsteren en Steenbergen bezorgen kerstpost om geld in te zamelen voor de Roparun. In het weekend voor de kerstdagen zal de post worden bezorgd. Het belangrijkste doel van deze actie is dat de bezorging van een kerstgroet extra geld oplevert voor mensen met kanker.

,,Al minimaal tien jaar doen we deze actie. We halen in totaal meestal een bedrag tussen de 4000 en 5000 euro op. We werken samen met de drie teams omdat we zo in een groter gebied, met meer leden de post kunnen bezorgen. Van het team Brabantse Wal bezorgen ongeveer 25 mensen de post. Ze krijgen elk een wijk aangewezen, en zijn soms wel twee dagen bezig met bezorgen. Maar dit doen ze wel met liefde, want uiteindelijk gaat al het geld naar het goede doel", vertelt Rick Verdult van Roparunteam De Brabantse Wal.

Quote

We halen in totaal meestal een bedrag tussen de 4000 en 5000 euro op.

Rick Verdult van Roparunteam De Brabantse Wal

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen, oftewel meer dan anderhalve marathon. Per team verdienen ze 1500 tot 2000 euro aan de post.

Van zaterdag tot en met 14 december 15.00 uur staan op diverse plaatsen containers van Saver, die dienen als brievenbus. Deze zijn herkenbaar aan de logo's van de Roparunteams Door Dik & Dun, 't Lopend Vuurke en De Brabantse Wal. Hier kunnen de kerstkaarten worden gepost. Er hoeft geen postzegel te worden geplakt, maar het totale bedrag van de post (aantal kaarten x 50 cent) moet in een aparte envelop in de bus worden gedaan. Dit is 28 cent goedkoper dan post te verzenden met een kerstpostzegel.

Er zijn wel een aantal voorwaarden aan de actie verbonden: de poststukken mogen maximaal A5 formaat hebben, er kan geen post bezorgd worden voor postbusnummers en de post wordt alleen bezorgd in de aangegeven plaatsen. Bedrijven met grote hoeveelheden post, kunnen contact opnemen met een van de teams.

Plaatsen waar gepost kan worden en bezorgd wordt:

Bergen op Zoom: Jumbo Centrum, Jumbo De Plaat, AH Glacis, AH Zonneplein, MCD, AH De Zeeland, Nieuwe ABG, Residentie Moermont en basisschool De Noordster

Halsteren: Albert Heijn, cafetaria De Beek, Hema en Servicedealer Halsteren

Lepelstraat: Slagerij Kats

Steenbergen: Albert Heijn, Jumbo en Hema

Dinteloord: Albert Heijn

Nieuw-Vossemeer: Kapsalon Bij Marieke en De Vossemeren

Kruisland: Supermarkt COOP

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom