Volledig scherm
PREMIUM
Zwart voor de auto's, rood voor het gewone fietspad en geelbruin voor de turfroute: op de nieuwe rotonde bij 't Rijks in Bergen op Zoom zijn donderdag drie verschillende kleuren asfalt toplagen aangebracht. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

‘Rotonda Tricolore’ siert de Zoomdam bij Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Bij 'tricolore’ kun je denken aan de Italiaanse vlag, driekleurenpasta of een voetballer van Willem II. En sinds donderdag ook aan de ‘Rotonda Tricolore’ bij de Zoomdam in Bergen op Zoom. Daar is asfalt in de kleuren zwart, rood en geelbruin gedraaid voor de toplaag op het knooppunt.

De drie tinten asfalt liggen halverwege de middag nog te blinken (en een beetje te stinken) in het zonnetje. De asfalteermachines zijn amper vertrokken of de eerste naïeve dan wel nieuwsgierige automobilisten rijden vanaf het Boerenverdriet ondanks de verbodsborden langs de hekken het werkgebied in.

  1. Stagnatie dreigt voor bouwplannen Antoniusmolen in Halsteren

    Stagnatie dreigt voor bouwplan­nen Antoniusmo­len in Halsteren

    HALSTEREN - De vereniging de Westbrabantse Molens en het Zorghuys Steenbergen moeten zo snel mogelijk met elkaar aan tafel, om te voorkomen dat er een impasse ontstaat rond de bouwplannen op het terrein achter de Antoniusmolen. De Dorpsraad Halsteren roept het Zorghuys ook op om haar plannen op de kortst mogelijke termijn te delen met de omgeving. ,,Nu is er teveel ruis op de lijn,” stelde Dorpsraad-voorzitter Piet Soffers donderdagavond vast.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom