Volledig scherm
De jeu de boulesbaan bij MFC De Biezen is zo'n succes dat er behoefte is aan drie nieuwe banen. Het Woensdrechtse college gaat akkoord met de aanleg, de kosten van ruim 10 mille komen uit het reservebudget van het Dorpsplatform Putte. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Ruim 10 mille voor drie extra jeu de boulesbanen in Putte

PUTTE - Het verzoek van Dorpsplatform Putte, KBO Putte en MFC De Biezen voor drie extra jeu de boulesbanen wordt door het Woensdrechtse college ingewilligd. Het plan kost 10.147 euro.

Naar een idee van Theo Rasenberg van het Dorpsplatform werd in 2017 een baan aangelegd naast De Biezen. Ruim 20 spelers trekken daar elke woensdag heen, ook mensen uit omliggende plaatsen, onder wie een aantal Belgen. Vanwege het succes en de bijbehorende drukte wordt er ook op een aanpalend grasveld gespeeld, maar om lid te worden van de Nederlandse Jeu de Boules Bond zijn drie nieuwe banen nodig. 

‘Sociale en sportieve meerwaarde’

De kosten van ruim 10 mille komen uit het reservebudget voor het Putse Dorpsplatform. De betrokkenen helpen binnenkort bij de aanleg en doen zelf het onderhoud. ,,Mooi dat dit initiatief zo uit zijn jasje is gegroeid", vindt wethouder Jeffrey van Agtmaal. ,,De banen hebben sportieve en sociale meerwaarde.”

Alle dorpsplatform in de gemeente Woensdrecht hebben een reservebudget van 75.000 euro toegewezen gekregen waaruit lokale initiatieven bekostigd kunnen worden, mits er een goed onderbouwd verzoek wordt ingediend dat door het college wordt goedgekeurd.

 1. Bewoners Sint Elisabeth wonen tijdelijk op Vrederust in Halsteren: ‘het is hier gezellig’
  PREMIUM

  Bewoners Sint Elisabeth wonen tijdelijk op Vrederust in Halsteren: ‘het is hier gezellig’

  HALSTEREN - Ze hebben het geschoten, daar op het dakterras van de Bosgaard. Groen uitzicht en over de laan komt altijd wel volk voorbij. Annie Nouwens zit eerste rang. ,,Vooral 's avonds zitten we hier vaak.'' Anneke Luijkx is nog aan het uitpuffen. Ze net met de scootmobiel naar buiten geweest. ,,Bijna tot aan de Sprenge.'' Mia Lagendijk heeft haar als vrijwilligster op het tochtje vergezeld. ,,Volgende week gaan we weer een stukje verder.'' Plonie van de Heuvel zit ook aan het tafeltje en is meer dan tevreden over de nieuwe huisvesting. ,,Het is hier amicaal, gezellig onder elkaar. Dat had ik daar veel minder.''
 2. Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree
  BN DeStem

  Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree

  BERGEN OP ZOOM - Het was een kort nachtje voor Britt van de Watering uit Bergen op Zoom en Laura en Beau Vink uit Roosendaal. Al om vier uur ‘s nachts verzamelen ze bij de Bergse Boulevard met troep Bokkenpootjes bij de bus naar Brussel. Allemaal dragen ze de Nederlande scouting-outfit: rode blouse en de das met de speciale ‘dasklomp’. Vanuit Brussel vliegen ze naar Amerika om in West Virginia de Wereld Jamboree bij te wonen.
 3. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
  PREMIUM

  Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

  Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom