Volledig scherm
Schaatsen in Steenbergen in een eerder jaar. © Tonny Presser © 2017

Schaatspret en vijf andere dingen die je dit weekend in Bergen op Zoom en omgeving kan doen

WeekendoverzichtBERGEN OP ZOOM - Sinterklaas is het land uit en het duurt nog eventjes tot kerst. Dit weekend hoeven we dus niet perse massaal cadeautjes te kopen (daar zijn die laatste minuten toch voor?). Tijd dus voor iets anders. Haal die schaatsen bijvoorbeeld maar weer van zolder, want: de ijsbanen zijn er weer!

- En ze gaan allemaal deze zaterdag weer open. In Bergen op Zoom kun je de komende weken weer terecht op de Grote Markt om (overdekt!) rondjes te schaatsen op het ijs. Voor de kleintjes is er een apart gedeelte. In Hoogerheide staat de ijsbaan op het Ouwe Raedthuysplein. In Steenbergen staat de baan dit jaar op de Westdam. Wie er naartoe wil, kan dus het beste even ergens anders parkeren. 

Zo zag het schaatsen in Bergen op Zoom er vorig jaar uit

- Niet zo’n held op schaatsen en kijk je liever naar andere sportievelingen? Dan kun je zaterdag terecht in sporthal De Boulevard in Bergen op Zoom, waar de Efteling tot leven komt. Soort van, dan. Turnvereniging U.d.I. geeft haar tweejaarlijkse demo-show en heeft als thema ‘U.d.I.'s wondere wereld’, waarbij diverse attracties van het pretpark voorbijkomen. Alle turners, freerunners, springers en acrogymnasten laten zien wat je met de standaard turntoestellen nog meer kunt doen. De show begint om 13.30 uur en duurt tot 16.30 uur. 

- Zaterdagavond kun je vervolgens genieten van muziek in 't Cromwiel in Steenbergen. Daar houdt Harmonie Volharding namelijk alweer voor de 25e keer het Jaarconcert. Thema dit jaar is ‘Steenbergen aan Zee', een knipoog naar het aquaduct boven de A4. Zaterdag en zondag laten alle orkesten van de vereniging zien wat ze muzikaal allemaal in huis hebben: zowel de allerjongsten, harmonieorkesten als de bigband Persi Swing Collective treden op. Zaerdag vanaf 19.30 uur en zondag vanaf 13.30 uur.

- Nog meer muziek, maar dan lekker thuis. Voor het tweede jaar vindt in Bergen op Zoom het evenement ‘muziek bij de buren’ thuis. 29 artiesten treden deze zondag op in 29 huiskamers. Op de website vind je precies wanneer en waar welke artiest optreedt. De eerste concerten beginnen om 13.00 uur.

- Als je meer van blues houdt, dan moet je in Kruisland zijn. Daar treedt bluesband Amigo's zondag op in De Commerce. Zij zullen bekende, maar ook onbekende liedjes op een verrassende manier ten gehore brengen. Liefhebbers zijn vanaf 15.00 uur welkom 

- Kun je niet wachten tot kerst? Dan moet je zondag in Ossendrecht zijn voor de kerstmarkt op het Kerkplein. Er is een braderie, een rommelmarkt, een boekenmarkt in de kerk en een kinderkermis. De kerstmarkt is geopend van 12.15 tot 17.00 uur.

  1. Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijnlijk ook afkomstig van diefstallen in Zuidwest-Brabant

    Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijn­lijk ook afkomstig van diefstal­len in Zuid­west-Bra­bant

    BRASSCHAAT - Een inwoner van het Belgische Brasschaat bleek zijn huis en garage te hebben volgestouwd met gestolen waar. De Belgische politie trof onder meer gouden en zilveren sieraden, fietsen, flatscreens en gereedschappen aan en vermoedt dat de buit deels afkomstig is van inbraken gepleegd in Zuidwest-Brabant. Dat meldt de politie van Bergen op Zoom zaterdag op haar Facebookpagina.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom