Volledig scherm
PREMIUM
Voor de bouwvakvakantie moeten de Schatkamers van Het Markiezenhof gereed zijn. © Chris van Klinken/Pix4Profs

Schatkamers Markiezenhof klaar voor kunst Rijksmuseum

BERGEN OP ZOOM - Als je binnenstapt zie je dat er een verbouwing gaande is. Dat valt op. Maar ook niet veel meer dan dat. Wat leidingen her en der, bouwmateriaal. Maar je moet al goed kijken om het verschil te zien. 

,,Dan hebben we ons werk goed gedaan'', concluderen Cees Meijer, directeur Cultuurbedrijf, en architect Laurijs Weyts. Dat werk is verre van simpel. Vier museumzalen op de eerste verdieping van Het Markiezenhof worden op topniveau beveiligd. En er komt eersteklas klimaatbeheersing. Om schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid op te vangen. 

  1. ‘Het maken van een kloppend teeltplan is een flink gepuzzel’
    Van 't Land

    ‘Het maken van een kloppend teeltplan is een flink gepuzzel’

    Afgelopen weekend kon je tussen de regenbuien door het voorjaar al zien. Mijn zoontje Tomas en nichtje Zoë spelen het liefst buiten en konden hun lol niet op met stampen in de plassen. De bloesem van de perziken en nectarines bloeit, de bladeren van de kweepeerbomen staan al open en de kippen leggen ruim zeven keer zoveel eitjes als in de winter. Wij krijgen die eitjes dus niet meer alleen opgegeten, ondanks alle eierkoeken, cakes en omeletten die we bakken.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom