Breda - Pix4Profs/René Schotanus. Op Kbs De Burchtgaarde in Breda krijgen de kinderen handenwasles i.v.m. het Corona virus. Hoesten en niezen doe je in je elleboog.
Volledig scherm
PREMIUM
Breda - Pix4Profs/René Schotanus. Op Kbs De Burchtgaarde in Breda krijgen de kinderen handenwasles i.v.m. het Corona virus. Hoesten en niezen doe je in je elleboog. © Pix4Profs/René Schotanus

Scholen in West-Brabant sturen klassen naar huis: te weinig leraren door coronavirus

updateBREDA/ROOSENDAAL - Wel of geen school maandag? Het is de vraag, die schoolbestuurders, leerkrachten én ouders in West-Brabant bezighoudt. Sommige scholen kunnen nauwelijks voldoende leerkrachten op de been brengen en voegen daarom de groepen samen. Andere scholen in de regio zijn genoodzaakt klassen naar huis te sturen.

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  1

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom

 1. 'Straatrace' in Epe blijkt remproeven van de politie te zijn na ongeluk
  Play

  'Straatrace' in Epe blijkt remproeven van de politie te zijn na ongeluk

 2. Drama voor Utrechtse winkeliers: plofkraak richt enorme ravage aan
  Play

  Drama voor Utrechtse winkeliers: plofkraak richt enorme ravage aan