Volledig scherm
© Thinkstock

Scouting Heenetrecht uit Tholen wil vrijstelling toeristenbelasting

THOLEN - Scoutinggroep Heenetrecht uit Tholen vraagt de gemeente Tholen om vrijstelling van de toeristenbelasting voor scoutinggroepen uit Nederland. Die verblijven regelmatig in het clubgebouw aan de Gemaalweg.

 Namens de scoutinggroep heeft voorzitter Marijn Rijstenbil een brief gestuurd aan de Thoolse gemeenteraad.  ,,De heffing van toeristenbelasting veroorzaakt een aanzienlijke verhoging van de kampprijs voor deelnemers'', stelt Rijstenbil. Hij vraagt de raad een vrijstelling in de verordening toeristenbelasting op te nemen. ,,Kamperen op een scoutingterrein heeft voornamelijk een educatief karakter. De gasten maken vrijwel geen gebruik van toeristische en recreatieve voorzieningen van de gemeente, stelt Rijstenbil. Heffen van toeristenbelasting betekent verhoudingsgewijs een enorme stijging van de kampeerprijs."

Rijstenbil verwijst naar andere gemeenten die zo'n vrijstelling hebben opgenomen, waar scoutinggroepen onder vallen. Dat is onder andere het geval in Hulst en Bergen op Zoom.

De brief komt donderdagavond aan de orde tijdens de gemeenteraadsvergadering. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Arbeidsmigranten leveren veel kansen op voor Dinteloord
    PREMIUM
    column

    Arbeidsmi­gran­ten leveren veel kansen op voor Dinteloord

    Het is bijna zover. Nog even geduld en dan kan de eerste paal van de tweede supermarkt in Dinteloord de grond in. Eindelijk meer keus in boodschappenland in het dorp. Hoe ik daar zo bij kom? Met 250 arbeidsmigranten erbij zal die tweede supermarkt een kwestie van tijd zijn. En dan minder tijd dan het nu al kost om er over te praten. De supermarkt zal hard nodig zijn, want anders wordt het wel erg proppen in de Albert Heijn.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom