Volledig scherm
Monique Franken van SpeeLeven organiseert een gratis Sinterklaas workshop voor kinderen die anders met speelgoed en prikkels omgaan. © www.west-point.nl

Sinterklaas spelworkshop voor ouders van kind met beperking

BERGEN OP ZOOM -  Als spelbegeleidster voor kinderen met meervoudige beperkingen, weet Monique Franken dat sommige ouders het moeilijk vinden om een passend cadeau te zoeken voor hun kinderen. Die gaan immers anders om met speelgoed en prikkels. Om die ouders te helpen, houdt ze zondag een Sinterklaas-spelworkshop.

Al twintig jaar werkt Franken met dezelfde doelgroep: kinderen met een ernstige meervoudige beperking of autisme. Haar ervaring met haar eigen organisatie SpeeLeven leert dat het voor de ouders van deze kinderen lastig is om te bepalen wat ze voor speelgoed ze aan hun kinderen kunnen geven tijdens de feestdagen, of hoe ze überhaupt met hun kroost kunnen spelen.

Eenvoudigheid

Franken wil ouders en hun kinderen laten zien hoe eenvoudig spelen kan zijn, en hoe ze de eventuele beperkingen die ze ervaren in het spelen kunnen ombuigen. ,,De praktijk leert dat je een kind met iets heel simpels, zoals spelen met ballon, soms nog blijer kan maken dan met een speciaal gekocht cadeau. Niet het cadeau, maar het gevoel bij het geschenk bepaalt het succes voor deze kinderen.” 

Quote

De praktijk leert dat je een kind met iets heel simpels, zoals spelen met ballon, soms nog blijer kan maken

Monique Franken

Leuke ochtend

Zo zal ze aan de hand van voorbeelden laten zien en horen waar ouders bij de sinterklaasinkopen op kunnen letten. Haar voornaamste doel met de workshop is om kinderen met een beperking een leuke ochtend te bezorgen. ,,Omdat ik rekening hou met kinderen die een korte spanningsboog hebben, duurt de activiteit een uur”, vertelt Franken.

De spelworkshop begint zondag 17 november om 10.30 uur en is gratis, zodat deze voor iedereen toegankelijk is. Daarom is er ook voor een rolstoelvriendelijke locatie gekozen: bij koffie- en theespeciaalzaak Kaldi aan de Kremerstraat 14. Aanmelden is verplicht om kleinschaligheid te garanderen. Opgeven kan door een e-mail te sturen naar info@speeleven.nl. Het hele gezin is welkom.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom