SkyShark, ultrasnelle watersensatie op Tholen: 'De grootste kerels gillen de oren van je kop'

VIDEOTHOLEN - Adrenalinejunkies opgelet. Wil je het bloed eens flink door de aderen laten stromen? Neem dan plaats in de SkyShark. Een compleet nieuwe sensatie op het water. De ultrasnelle boot die op een haai lijkt kan werkelijk alles. Van onder water duiken tot metershoge sprongen.

De cockpit van SkyShark schuift open. Eigenaar Jurg van der Vlies uit Poortvliet heeft de 300 pk sterke motor even opgewarmd in het Bergsche Diep, het water tussen Tholen en de Oesterdam. Via een drijvende steiger klim ik in de buik van de haai. En neem plaats op de achterste kuipstoel. Met een lengte van twee meter is dat nog even een uitdaging. Maar het past. Je moet alleen geen last hebben van claustrofobie.

Van der Vlies neemt voorin plaats. Start de motor en trekt de glazen cockpit dicht. “Hou je vast”, zegt hij. Achter mijn rug buldert de motor het uit. Als een torpedo schieten we weg. Binnen vier tellen bereikt de haai zijn topsnelheid van 110 kilometer per uur. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Canadees schoolkoor bezoekt Bergen op Zoom
  video

  Canadees schoolkoor bezoekt Bergen op Zoom

  BERGEN OP ZOOM - Wat ging er door het hoofd van de Canadese militairen die in de Tweede Wereldoorlog naar Europa kwamen om te vechten? ,,Waarom besloten ze om te gaan vechten? Wat waren hun verwachtingen voor de toekomst?” Dat schoot Mark de Robertis als eerste binnen toen hij de Canadese begraafplaats in Bergen op Zoom zag. De Canadese tiener was een van de tachtig mensen die woensdag het ereveld bezochten. Een koor, samen met hun ouders, afkomstig van jongensschool Crescent School in Toronto.
 2. ‘Bergse raad gepasseerd in financiële afwikkeling afbouw Eventum’

  ‘Bergse raad gepasseerd in financiële afwikke­ling afbouw Eventum’

  BERGEN OP ZOOM - Als college van B & W zelfstandig 1,1 miljoen euro extra uittrekken voor de afbouw van Eventum, zonder de raad om krediet te vragen, kan absoluut niet door de beugel. Dat vinden D66, Lijst Linssen, SP, PvdA en Samen 0164. Een ingediende motie van treurnis tegen het college haalde het deze week niet tijdens de begrotingsvergadering. Wel komt er een debat over hoe in de toekomst gehandeld moet worden in soortgelijke situaties.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom