Volledig scherm
Slapende piet net op tijd wakker voor lampionnenoptocht Bergen op Zoom © Pix4profs/Iman Fase

Slapende piet net op tijd wakker voor lampionnenoptocht Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Het had maar weinig gescheeld of de hoofdpiet van Sinterklaas was vrijdagavond niet meegegaan in de feestelijke en kleurrijk verlichte lampionnenoptocht in Bergen op Zoom. 

De hoofdpiet was, tijdens de opwarming voor de lampionnenoptocht, op de Grote Binnenplaats van Het Markiezenhof in slaap gevallen en was niet wakker te krijgen. Het kwam allemaal door uitvindpiet Bedenkos die het apparaat ‘uitslapen 2000' had uitgevonden en dat had de hoofdpiet op zijn hoofd gezet. Hij raakte daardoor in een diepe slaap voor een open raam van Het Markiezenhof. Hard zijn naam roepen hielp niet. 

Toen Bedenkos de stekker van het apparaat uit het stopcontact trok ging het licht in Het Markiezenhof uit, omdat dat niet de stekker was van het apparaat, maar van een meterkast van het Markiezenhof. ,,Laten wij het geluid van een wekker die afloopt nadoen”, moedigde zoekpiet de kinderen aan en dat hielp. Dat was maar goed ook, want de hoofdpiet had de aflooptijd op 5 december ingesteld. Gelukkig kwam alles weer goed en kon Sinterklaas in de Steenbergsestraat op zijn trouwe schimmel Amerigo stappen. 

In een kilometerslang verlicht lint trokken de kinderen zingend hand in hand met vrolijke zwarte pieten, achter Sinterklaas door de winkelstraten van Bergen op Zoom. Langs het parcours speelden verschillende muziekgezelschappen Sinterklaasmuziek. De lampionnenoptocht eindigde op het Thaliaplein waar Sinterklaas vanaf de verlichte kiosk de kinderen toesprak en waar verschillende sinterklaasliedjes werden gezongen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom