Volledig scherm
Grootste verschil met vorig jaar is dat er tijdens de Foodstoet een dichte, verwarmde tent staat. © Pix4Profs/Chris van Klinken

Soep, stamppot en ‘haute dogs’ tijdens Foodstoet in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De winterse editie van de Foodstoet staat voor de deur: in het weekend van 13 december kunnen mensen op de Kaai in Bergen op Zoom struinen langs diverse winterse foodtrucks. Belangrijkste verandering op de tweede editie van het evenement: er staat een verwarmde, dichte tent op het terrein.

,,Vorig jaar was het heel koud”, vertelt Alma Wattimena, die de Foodstoet samen met haar broer Martin en InQ Events organiseert. ,,En in de tent kun je je nu altijd even gaan opwarmen. We hebben daar ook een speciaal themaprogramma voor bedacht. Ik kan niet teveel verklappen.” Ze lacht: ,,Maar op twee avonden is de interactie van het publiek in ieder geval heel erg gewenst.”

Foute kerstbingo

Quote

We hopen dat iedereen op de vrijdag massaal in een foute kersttrui naar de Foodstoet komt.

Alma Wattimena

Het fundament voor het evenement is vorig jaar al gelegd en nu heeft de organisatie die verder uitgebouwd. ,,We gaan er een feestje van maken.” Nieuw dit jaar is de foute kerstbingo op zondagmiddag, waar mensen prijzen kunnen winnen. ,,Ik hoop dat iedereen, ouders en kinderen, daaraan mee gaan doen”, zegt Wattimena. Voor de kinderen is er een Christmas Kids Corner waar ze zich kunnen opwarmen en vermaken.

Het aantal foodtrucks is ongeveer gelijk aan het aantal vorig jaar: iets minder dan twintig. ,,We hebben dit jaar zelf ook een aantal foodconcepten bedacht die voor het eerst mee gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan een ‘haute dog’.” Andere winterse gerechten: soepen, stamppotten en raclette.

Foute kersttruien

Op de eerste dag van de Foodstoet, 13 december, is het toevallig nationale foute kersttruiendag. ,,We hopen dat iedereen massaal in een foute kersttrui naar de Foodstoet komt”, zegt ze. Net als bij de editie van afgelopen zomer, zijn bedrijven weer benaderd om hun vrijdagmiddagborrel op de Foodstoet te houden.

De Kaai zal in kerstsfeer aangekleed worden. Ook loopt er entertainment rond. Onder andere de MusiCompany en de BOV zijn door de organisatoren benaderd om aanwezig te zijn. Wattimena hoopt dat het, net als vorig jaar droog blijft. ,,Want de sfeer was toen fantastisch.”

Foodstoet Kerst op de Kaai vindt plaats van vrijdag 13 tot en met zondag 15 december. Op vrijdag van 16.00 tot 23.00 uur, zaterdag van 13.00 tot 23.00 uur en zondag van 13.00 tot 20.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom