Volledig scherm
In de Deestraat staan 20 nieuwe woningen gepland. © Google Streetview

SP en ABT: 'Woningbouwplannen rijden elkaar in de wielen'

POORTVLIET - De Thoolse ABT- en SP-fracties vrezen dat de woningbouwplannen aan de Deestraat en Onder de Molen in Poortvliet elkaar in de wielen lopen. Volgens wethouder Peter Hoek is vraag naar beide plannen.

Als het aan de SGP ligt, verandert het trapveldje aan de Deestraat de komende jaren in een nieuwbouwwijk met 20 nieuwe woningen. Als blijkt dat de vraag toch groter is dan verwacht, mogen nog 17 woningen worden bijgebouwd. Tegelijkertijd is gestart met het bouwrijp maken van plan Onder de Molen, aan de entree van Poortvliet.

Juist die twee bouwplannen in één dorp ziet Kees Slager (SP) als een ongelukkige situatie. Hij vreest voor onvoldoende belangstelling en wil voorrang geven aan plan Onder de Molen. Ook Han van ’t Hof (ABT) ziet de woningbouwplannen aan de Deestraat niet zitten. “Er is maar een reden voor dit plan, en dat is financiële afboeking.”

Heel simpel

Henk Geluk (SGP) windt er geen doekjes om. “Het is heel simpel. Of we gaan dit ontwikkelen, of 9 ton afboeken. Ontwikkelen van de wijk is beter voor iedereen. Wij verwachten volop belangstelling.” Volgens wethouder Peter Hoek bijten de twee plannen elkaar niet. 

"Wekelijks krijgt de gemeente telefoontjes met de vraag wanneer de Deestraat in ontwikkeling gaat. De vraag is er. En ik hoef u niet uit te leggen van een miljoen afboeken betekent voor onze financiële balans." 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vrachtverkeer rijdt zich vast in krappe bocht in Bergen op Zoom

    Vrachtver­keer rijdt zich vast in krappe bocht in Bergen op Zoom

    BERGEN OP ZOOM - Vrachtverkeer dat door de Pastoor Lancrietstraat in Bergen op Zoom rijdt, komt regelmatig voor problemen te staan. Als de vrachtwagens de Pastoor Lancrietstraat uitrijden, komen ze vaak vast te zitten als ze linksaf de Kettingstraat indraaien. ,,Het zijn meestal lange vrachtwagens die in de binnenstad goederen moeten afleveren zegt Jacques Snepvangers die in de Kettingstraat woont en de taferelen regelmatig aanschouwt.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom