Volledig scherm
In de Deestraat staan 20 nieuwe woningen gepland. © Google Streetview

SP en ABT: 'Woningbouwplannen rijden elkaar in de wielen'

POORTVLIET - De Thoolse ABT- en SP-fracties vrezen dat de woningbouwplannen aan de Deestraat en Onder de Molen in Poortvliet elkaar in de wielen lopen. Volgens wethouder Peter Hoek is vraag naar beide plannen.

Als het aan de SGP ligt, verandert het trapveldje aan de Deestraat de komende jaren in een nieuwbouwwijk met 20 nieuwe woningen. Als blijkt dat de vraag toch groter is dan verwacht, mogen nog 17 woningen worden bijgebouwd. Tegelijkertijd is gestart met het bouwrijp maken van plan Onder de Molen, aan de entree van Poortvliet.

Juist die twee bouwplannen in één dorp ziet Kees Slager (SP) als een ongelukkige situatie. Hij vreest voor onvoldoende belangstelling en wil voorrang geven aan plan Onder de Molen. Ook Han van ’t Hof (ABT) ziet de woningbouwplannen aan de Deestraat niet zitten. “Er is maar een reden voor dit plan, en dat is financiële afboeking.”

Heel simpel

Henk Geluk (SGP) windt er geen doekjes om. “Het is heel simpel. Of we gaan dit ontwikkelen, of 9 ton afboeken. Ontwikkelen van de wijk is beter voor iedereen. Wij verwachten volop belangstelling.” Volgens wethouder Peter Hoek bijten de twee plannen elkaar niet. 

"Wekelijks krijgt de gemeente telefoontjes met de vraag wanneer de Deestraat in ontwikkeling gaat. De vraag is er. En ik hoef u niet uit te leggen van een miljoen afboeken betekent voor onze financiële balans." 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sobere huisvesting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstelling
    PREMIUM

    Sobere huisves­ting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstel­ling

    Verhuizen, daar komt veel bij kijken. Vraag dat maar aan de Bergse bouwclubs. Al jaren wordt gesproken over een splinternieuwe loods voor de bouwers. De huidige kotjes zijn oud, versleten en de veiligheid laat te wensen over. Al in 2017 heeft de Bergse politiek de portemonnee getrokken. Maar liefst vijf miljoen is er sindsdien beschikbaar voor een bouwkot voor de Vastenavendbouwers en voor een nieuw Halwana voor de Stichting Vastenavend.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom