Spectaculaire vliegshows en serieuze gesprekken bij bevrijdingsevent vliegbasis Woensdrecht

videoWOENSDRECHT - Stilstaan bij 75 jaar bevrijding met veteranen, verhalen en heel veel voertuigen. Vliegbasis Woensdrecht stelde zaterdag de deuren open voor 4500 bezoekers uit de regio. Hoogtepunt van de dag waren de vliegtuigshows, die telkens veel bekijks trokken.

Het is vrij rustig, omstreeks 13.00 uur op vliegbasis Woensdrecht. De tent waar bezoekers kunnen speeddaten met veteranen zit nog aardig gevuld, maar verder zijn er bijster weinig mensen te bekennen. Niet dat het bezoekersaantal tegenvalt, integendeel. Wie naar de landingsbaan stapt, ziet dat de vliegtuigshow van vier PC-7-lestoestellen is aan de gang.

  1. Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenbergen
    PREMIUM

    Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenber­gen

    STEENBERGEN - Het kan nog honderden jaren duren. Maar er komt een dag dat iemand hem vindt: de koker met spulletjes die zondag bij de opening van Fort Henricus in Steenbergen de grond in is gekatapulteerd. Met een piepklein Gummaruskerkje en Pompejusje, bloemenzaadjes, een brief van burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen, maar ook een cd met waterlinie-raps en een boekje met wandeltochten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom