Sportgala in Bergen op Zoom met verrassende uitverkiezingen

VIDEOBERGEN OP ZOOM - In een goed gevulde Theater De Maagd in Bergen op Zoom vond gisteravond de 43 editie van het Sportgala Bergen op Zoom plaats. Een spannende feestavond voor Bergse sporthelden van 2019 die op een vlotte manier werd gepresenteerd door Sanneke van den Boom en Doniek Franken van ZuidWest TV. 

Van alle twintig genomineerden werden filmpjes vertoond en de prijzen werden door verschillende personen uitgereikt. Tussen de bekendmakingen door waren er verschillende optredens van Bergse groepen, zoals dansgroep de CKbeentjes, dansgroep Tandava van Genie, het duo Keys en Voice en de kinderstreetdancegroep Pineapple Crew. Deze laatste groep werd later bij verrassing gekozen tot sportploeg van 2019. Pineapple Crew, een streetdancegroep van kinderen onder 10 jaar. 

Zwemtalent Suzie Pellis werd voor de tweede keer uitgekozen tot sporter met aan beperking. De aanmoedigingsprijs ging naar Sam Vermaat uit Halsteren, een snowboardtalent die al vier wereldtitels op zijn naam heeft staan. Sportvrouw van het jaar werd atlete Anouk van Gils van Spado die op het NK dit jaar 2x goud en 1x zilver had gewonnen. Omdat ze in Amerika studeert namen haar 2 zussen de prijs in ontvangst. 

De 2.08 meter lange Bas Leyte, die sportman van het jaar werd ontbrak ook omdat ook hij studeert en speelt in de Amerika. Als senior sporter van het jaar werd Monique de Klerk- Van Hasselt van Smash gekozen. Ze heeft altijd op hoog niveau getennist en had dit jaar meegedaan aan het WK in Portugal. Mickel van Ekeren van Spado mag zich sportvrijwilliger van het jaar 2019 noemen. Al vele jaren traint hij bijna dagelijks atleten en teams bij Spado. 

Tot sportevenement van het jaar werd uitgeroepen het Concours Hippique Bergen op Zoom. Het evenement dat altijd in het Pinksterweekend wordt gehouden vond dit jaar voor de 116e keer plaats.

Volledig scherm
Alle winnaars op het podium na de uitreiking van de sportprijzen. © Pix4profs/Iman Fase

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom