Volledig scherm
Bergen op Zoom : maandag 6 augustus 2018 , stadsspeeltuin van Glymes , op zondag 19 augustus voor het laatst geopend. foto : Gerard van Offeren/Pix4Profs © Pixs4profs/VisumarGerardvanofferen

Stadsspeeltuin Bergen op Zoom weer open

BERGEN OP ZOOM - De stadsspeeltuin aan de Gertrudisboulevard gaat 29 september weer open. De Stichting Stadsspeeltuin en de gemeente hebben, na een moeizaam proces,  de overdracht geregeld. De gemeente neemt de resterende schuld van ruim drie ton over van de Stichting.

De grote schuld vormde de grootste angel voor de overdracht. De stichting wilde af van de schuld, de gemeente stelde dat daar een raadsbesluit voor nodig was. Dat kon niet op korte termijn geregeld. 

Nu blijkt na gesprekken met de stichting en na het inwinnen van juridisch advies een raadsbesluit toch niet noodzakelijk. Het college van burgemeester en wethouders kan er zelf over beslissen en heeft dat inmiddels gedaan. De handtekeningen voor de overdracht van de speeltuin zijn vrijdag gezet. 

Zwembad

De speeltuin met alle bijbehorende speeltoestellen is nu in bezit van de gemeente. In samenwerking met personeel van zwembad De Schelp en de Melanen houdt de gemeente de speeltuin open tot en met de herfstvakantie. Het betekent dat vanaf zaterdag 29 september de speeltuin geopend is van 10.00 uur tot 17.30 uur in het weekeinde en op woensdag en vrijdag van 12.00 tot 17.30 uur. In de herfstvakantie is de speeltuin dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.30 uur.

Moeizaam proces

De overdracht van de speeltuin was een moeizaam proces. De Stichting Stadsspeeltuin Van Glymes liet eind mei al weten de speeltuin na de zomervakantie te sluiten. De stichting kon financieel het hoofd niet boven water houden. Speeltoestellen waren versleten, geld voor vervanging was er niet en pogingen om met de gemeente aan een betere exploitatie van de speeltuin te werken liepen volgens de stichting op niets uit.  

De gemeente beloofde de speeltuin tot en met de herfstvakantie open te houden, maar feit is dat de poorten al sinds 20 augustus gesloten zijn. Daar komt nu volgende week verandering in.

Volledig scherm
Bergen op Zoom : maandag 6 augustus 2018 , stadsspeeltuin van Glymes , op zondag 19 augustus voor het laatst geopend. foto : Gerard van Offeren/Pix4Profs
Volledig scherm
Stadsspeeltuin Van Glymes kon financieel hoofd niet boven water houden. © Timo van de Kasteele

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom