Volledig scherm
PREMIUM
Fase Discussie rond de keukentafel bij de familie van Eert in steenbergen. Van links naar rechts: Frank van Overveld, Peter van Schip, Hermen Vreugdenhil, Joost van Eert, Tanja van de Ven, John Broeren, Roger Brosens, Walter Manders, Wilma Dirken. © Pix4profs/Iman Fase

Statenleden bij de boer aan tafel in Kruisland

KRUISLAND - Veehouder Johan Broeren is nog jong en wil vooruit. Om dat te kunnen, moet hij de komende jaren veel gaan investeren in een emissiearme stal. Broeren moet haast maken om zijn vergunning in te dienen. De tijd dringt. Op 1 januari 2022 moeten alle stallen in Brabant op orde zijn. Ondertussen zijn er tal van innovatieve stalsystemen in ontwikkeling. 

Broeren vraagt meer tijd om een afgewogen keuze te maken. Een uitstel van een jaar of drie, vier, dat zou mooi zijn. ,,Dat geeft ons meer lucht.'' Het is slechts een van de vele praktijkverhalen die over tafel gaan in de woonkeuken bij gastheer Joost van Eert, lid van dezelfde studieclub. De Statenleden Wilma Dirken (VVD), Tanja van de Ven (CDA) en Herman Vreugdenhil (CU) hebben de weg gevonden naar het melkveebedrijf aan de Vierhoeven, een van de meest afgelegen stukjes van West-Brabant. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom