Volledig scherm
PREMIUM
Rond de natuurspeeltuin komen bankjes beplakt met tegels versierd door de leerlingen van de Gummarusschool. Credits: JVM Tuinen. © Timo Van De Kasteele

Steenbergen-Zuid krijgt een natuurspeeltuin

STEENBERGEN - Wat nu nog een kale bedoeling is, moet eind september een natuurspeeltuin en ontmoetingsplek in Steenbergen-Zuid worden. Het Oudercomité van de Gummarusschool heeft volop plannen voor het plein tussen de Magnoliastraat en Azaleastraat.

Nu Steenbergen-Zuid grondig is aangepakt, ligt het plein midden in de wijk er een beetje troosteloos bij. En dat moet rap veranderen, vinden zes Steenbergenaren die samen de werkgroep Hart van Zuid vormen. Het plan: een natuurspeeltuin in het hart van de wijk. Een plek waar kinderen veilig kunnen spelen en die tegelijkertijd een ontmoetingsplek vormt.

 1. Canadees schoolkoor bezoekt Bergen op Zoom
  video

  Canadees schoolkoor bezoekt Bergen op Zoom

  BERGEN OP ZOOM - Wat ging er door het hoofd van de Canadese militairen die in de Tweede Wereldoorlog naar Europa kwamen om te vechten? ,,Waarom besloten ze om te gaan vechten? Wat waren hun verwachtingen voor de toekomst?” Dat schoot Mark de Robertis als eerste binnen toen hij de Canadese begraafplaats in Bergen op Zoom zag. De Canadese tiener was een van de tachtig mensen die woensdag het ereveld bezochten. Een koor, samen met hun ouders, afkomstig van jongensschool Crescent School in Toronto.
 2. ‘Bergse raad gepasseerd in financiële afwikkeling afbouw Eventum’

  ‘Bergse raad gepasseerd in financiële afwikke­ling afbouw Eventum’

  BERGEN OP ZOOM - Als college van B & W zelfstandig 1,1 miljoen euro extra uittrekken voor de afbouw van Eventum, zonder de raad om krediet te vragen, kan absoluut niet door de beugel. Dat vinden D66, Lijst Linssen, SP, PvdA en Samen 0164. Een ingediende motie van treurnis tegen het college haalde het deze week niet tijdens de begrotingsvergadering. Wel komt er een debat over hoe in de toekomst gehandeld moet worden in soortgelijke situaties.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom