Volledig scherm
PREMIUM
Het huis in Zoersel (B.) waar Wanda van R. woonde, een van de verdachten rond de verdwijning van Johan van der Heyden. De politie gaat ervan uit dat de loodgieter op de avond van zijn verdwijning naar dit adres is gereden. © HLN

Steenbergse moeder en dochter blijven in cel voor vermiste Belgische loodgieter

STEENBERGEN/BREDA - De moeder (39) en dochter (18) uit Steenbergen die zijn aangehouden in verband met de verdwijning van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden (52), blijven langer in de cel. Dinsdag heeft de rechter-commissaris in Breda de zaak getoetst en hun inverzekeringstelling verlengd tot vrijdag. 

De politie zegt niets over het resultaat van de zoekactie afgelopen zaterdag in een loods van de moeder op het woonwagenkampje in Steenbergen. Duidelijk is dat de recherche er rekening mee houdt dat de Belg is vermoord en dat zijn lichaam daarna mogelijk in stukken is gesneden. Zaterdag zochten experts vooral naar bloedsporen die kunnen aantonen dat het misdrijf wellicht in de loods is gepleegd. 

  1. Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenbergen
    PREMIUM

    Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenber­gen

    STEENBERGEN - Het kan nog honderden jaren duren. Maar er komt een dag dat iemand hem vindt: de koker met spulletjes die zondag bij de opening van Fort Henricus in Steenbergen de grond in is gekatapulteerd. Met een piepklein Gummaruskerkje en Pompejusje, bloemenzaadjes, een brief van burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen, maar ook een cd met waterlinie-raps en een boekje met wandeltochten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom