Volledig scherm
Biljarten in de Zoomflat. © TONNY PRESSER

Steunpunt Zoomflat blijft open

BERGEN OP ZOOM - Steunpunt Zoomflat blijft toch open. Woningcorporatie Stadlander haalt de ruimte uit de verhuur zodat vrijwilligers gratis de ruimte kunnen gebruiken voor activiteiten.  

Die boodschap had wethouder Andrew Harijgens deze week voor de gemeenteraad. ,,De ruimte wordt wel uit de openbaarheid gehaald", stelde Harijgens. ,,Dat betekent dat er alleen activiteiten voor bewoners gehouden kunnen worden."

Handtekeningen

Steunpunt Zoomflat is een van de drie ouderensteunpunten die op de nominatie stond te sluiten. Welzijnsorganisatie WijZijn huurt het ouderensteunpunt tot en met 31 december en verhuist daarna naar wijkgebouw De Korenaere. Ouderen maar ook vrijwilligers van de Zoomflat hebben moeite met die verhuizing en hebben een petitie ingediend met honderden handtekeningen. 

Vrijwilligers

Nu kunnen de vrijwilligers na 31 december dus activiteiten blijven organiseren.  Ze krijgen wel meer verantwoordelijkheid omdat het niet langer onder de paraplu van WijZijn gebeurt. 

De motie van Steunpunt Bergen op Zoom om het ouderensteunpunt open te houden haalde het niet. ,,We hebben al resultaat", stelde Harijgens. ,,De motie is overbodig."

  1. Voorstellingen Bontgemaauw: Plaatselijk talent scoort

    Voorstel­lin­gen Bontge­maauw: Plaatse­lijk talent scoort

    ZEVENBERGEN - Vijf voorstellingen Bontgemaauw met het pakkende thema 'Medisch Centrum Z' hebben laten zien wat een talent er rondloopt. De Zevenbergse carnavals revue - die afwisselend en met momenten sprankelend was - heeft het publiek weer laten genieten. Actuele thema's kwamen in vlot tempo langs, woordgrappen en recente gebeurtenissen passeerden de revue. Waar enkele artiesten in hun rol groeiden, wisten anderen alle dagen een hoog niveau te halen. Na zoveel voorstellingen zat er bij de cast de stemming goed in.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom