Volledig scherm
De Zadkine Veiligheidsacademie in Rotterdam. © Google Maps/Google Streetview

Student die door bliksem werd getroffen in Ossendrecht in stabiele toestand

ROTTERDAM - De 18-jarige student die woensdagmorgen in Ossendrecht zwaar gewond raakte door de bliksem is nu stabiel. Hij wordt in het Stuivenberg-ziekenhuis in Antwerpen in slaap gehouden en krijgt antibiotica om te voorkomen dat hij een longontsteking oploopt.

,,Ze willen dat de longfunctie zich herstelt.” Dat zegt Robbert Poort, bestuurswoordvoerder van mbo-school Zadkine in Rotterdam. De veertien studenten van deze school liepen een week stage op de Koninklijke Militaire School Luchtmacht in Ossendrecht.

Poort is woensdagmorgen over het ongeval geïnformeerd door de directeur van de Veiligheidsacademie van de school. Het ging om veertien eerstejaars studenten Beveiliging Luchtmacht van de opleiding Veiligheid en Vakmanschap van het Zadkine. Ze lopen een week stage bij een leerbedrijf, in dit geval Defensie. De veertien zijn maandag begonnen in Ossendrecht, maar het programma is na het ongeval woensdag afgebroken. 

Gespecialiseerde afdeling

Poort meldt dat de studenten woensdag aan een buitenopdracht beveiliging waren begonnen toen ze werden verrast door het onweer. ,,De getroffen student schuilde voor het onweer en zat met zijn rug tegen een boom. En in uitgerekend die boom slaat de bliksem in.” Het slachtoffer is naar het Stuivenberg-ziekenhuis in Antwerpen gebracht omdat daar een gespecialiseerde afdeling voor brandwonden is ingericht. 

In allerijl is woensdagmiddag een bijeenkomst voor de ouders van de getroffen studenten opgezet. Omdat Robbert Poort daar niet bij aanwezig was, kan hij geen informatie over deze bijeenkomst delen. Wel zegt hij dat de marechaussee een onderzoek is begonnen naar de toedracht van het ongeval. 

 1. Bewoners Sint Elisabeth wonen tijdelijk op Vrederust in Halsteren: ‘het is hier gezellig’
  PREMIUM

  Bewoners Sint Elisabeth wonen tijdelijk op Vrederust in Halsteren: ‘het is hier gezellig’

  HALSTEREN - Ze hebben het geschoten, daar op het dakterras van de Bosgaard. Groen uitzicht en over de laan komt altijd wel volk voorbij. Annie Nouwens zit eerste rang. ,,Vooral 's avonds zitten we hier vaak.'' Anneke Luijkx is nog aan het uitpuffen. Ze net met de scootmobiel naar buiten geweest. ,,Bijna tot aan de Sprenge.'' Mia Lagendijk heeft haar als vrijwilligster op het tochtje vergezeld. ,,Volgende week gaan we weer een stukje verder.'' Plonie van de Heuvel zit ook aan het tafeltje en is meer dan tevreden over de nieuwe huisvesting. ,,Het is hier amicaal, gezellig onder elkaar. Dat had ik daar veel minder.''
 2. Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree
  BN DeStem

  Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree

  BERGEN OP ZOOM - Het was een kort nachtje voor Britt van de Watering uit Bergen op Zoom en Laura en Beau Vink uit Roosendaal. Al om vier uur ‘s nachts verzamelen ze bij de Bergse Boulevard met troep Bokkenpootjes bij de bus naar Brussel. Allemaal dragen ze de Nederlande scouting-outfit: rode blouse en de das met de speciale ‘dasklomp’. Vanuit Brussel vliegen ze naar Amerika om in West Virginia de Wereld Jamboree bij te wonen.
 3. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
  PREMIUM

  Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

  Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom