Het politiebureau in Bergen op Zoom staat te koop
Volledig scherm
PREMIUM
Het politiebureau in Bergen op Zoom staat te koop © Stadsmakelaar Bergen op Zoom

Te koop: politiebureau Bergen op Zoom. Vraagprijs 2,1 miljoen euro

BERGEN OP ZOOM - Te koop: een politiebureau. Bouwjaar 1990. Vraagprijs: 2,1 miljoen euro. Kosten koper welteverstaan. Beschikbaar: op niet al te lange termijn. Meer precies: zodra het nieuwe bureau aan de Zuid-Oostsingel open gaat. Dat is bijna klaar. Verkoper: de gemeente Bergen op Zoom.

Wie interesse heeft voor het markante pand aan de kruising van Jacob Obrechtlaan en Erasmuslaan moet over de nodige centen beschikken. Voor de koop en een verbouwing van het gebouw dat op zo’n 5000 vierkante meter grond staat. Maar de aspirantkoper moet ook met een goed idee komen. Voor een nieuwe bestemming. ,,Een onderscheidend concept.” Daar zit de gemeente net zo goed om te springen als de poen. Sterker nog dat idee voor wat er kan met het pand, hoe het opnieuw ingevuld kan worden, telt net zo hard mee als het bod.

  1. Twintig jaar na massagraven weer helpen in Kosovo: ‘Die dankbaarheid, daar word ik stil van’
    PREMIUM
    INTERVIEW

    Twintig jaar na massagra­ven weer helpen in Kosovo: ‘Die dankbaar­heid, daar word ik stil van’

    WOENSDRECHT - Als jong militair hielp hij in Kosovo honderden oorlogsslachtoffers te identificeren en herbegraven. Twintig jaar na die gruwelen keert Christian Zorge (41), nu uitvaartondernemer in Woensdrecht, met veertien veteranen terug. Om de lokale bevolking te helpen, al is het voor sommigen tevens traumaverwerking. Een verhaal over wreedheid, maar ook dankbaarheid en hoop.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom