Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwbouw Nedalcoterrein zoals te zien op de site van Stadsmakelaar Bergen op Zoom. Pal tegenover Groot Arsenaal verrijst dit complex. De Vereniging Binnenstad vindt dat niet passen. © Stadsmakelaar BoZ

'Te veel hoogbouw op Nedalcoterrein in Bergen op Zoom’

BERGEN OP ZOOM - Teveel hoogbouw doet ernstig afbreuk aan wat een mooi stukje Bergen op Zoom kan worden, de nieuwe wijk die ontstaat op het voormalig Nedalcoterrein. Te hoge gebouwen drukken bovendien monumenten als het Groot Arsenaal en de Getijdenwatermolen volledig weg. Daar waarschuwt de Vereniging Binnenstad voor.

En de nieuwe wijk mist met een teveel aan hoge gebouwen ook de aansluiting met het historische havenkwartier. Bovendien is de hoogbouw in strijd met afspraken, gemaakt in 2013, aldus de VB. ,,Er is destijds voor het hele gebied een hoogbouwcomplex afgesproken, dat is het Hamhuis”, zegt Flip Aertssen, secretaris van de Vereniging Binnenstad, de organisatie die al decennia waakt over de historische binnenstad.

 1. Bergse atlete Joleen Jansen presenteert boek: ‘Hardlopen was een vlucht voor me’
  PREMIUM

  Bergse atlete Joleen Jansen presen­teert boek: ‘Hardlopen was een vlucht voor me’

  BERGEN OP ZOOM - In kantine d’n Assieschuif bij atletiekvereniging Spado op Sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom wordt zondag een boek gepresenteerd met als titel ‘Ken je me?’ Het is geschreven door Joleen Jansen-Melse (67), in de hardloopwereld bij velen bekend als Joleen Jansen. Onder de vlag van AV Spado boekte de atlete uit Bergen op Zoom jarenlang zowel regionaal als landelijk menig succes. In haar debuut als schrijfster toont zij zich van een heel andere kant.
 2. Blijft deze Schelp voor altijd dicht?
  PREMIUM
  Analyse

  Blijft deze Schelp voor altijd dicht?

  BERGEN OP ZOOM - De conclusie in het onderzoek van PROOF adviseurs is vernietigend. Problemen met het roestvrijstaal waren jarenlang bekend. Maar er gebeurde niks, iedereen keek de andere kant uit. Pas toen er acuut gevaar dreigde voor bezoekers en personeel kwam er actie. Ging De Schelp dicht. Voor reparatie. Die klus liep uit de hand. Het roestvrijstaal bleek niet het enige probleem. Ook met de luchtkwaliteit binnen is het grondig mis. En daarom is het bad nog altijd gesloten. En niemand die weet hoe lang dit duurt. En of De Schelp nog is te redden!

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom