Het nieuw te bouwen Windpark ZE-BRA strekt zich uit van de molens bij de Kabeljauwbeek in Ossendrecht (links) tot Rilland. De vijf voorziene windturbines op Woensdrechtse bodem leiden tot verzet bij inwoners, natuurclubs en politiek.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuw te bouwen Windpark ZE-BRA strekt zich uit van de molens bij de Kabeljauwbeek in Ossendrecht (links) tot Rilland. De vijf voorziene windturbines op Woensdrechtse bodem leiden tot verzet bij inwoners, natuurclubs en politiek. © Joeri Wisse

Terug van vijf naar drie Ze-Bra-windmolens, stelt raad Woensdrecht: ‘Te veel overlast’

OSSENDRECHT/HOOGERHEIDE - Verlaag het aantal turbines van windpark ZE-BRA op Woensdrechtse bodem van vijf naar drie door de twee molens oostelijk van de A4 bij Ossendrecht te schrappen. Met die opdracht moet het college in gesprek met de collega's van Reimerswaal.

 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom

 1. Met passen en meten wordt 94 meter lang superjacht door Alphen geloodst
  Play

  Met passen en meten wordt 94 meter lang superjacht door Alphen geloodst

 2. Striptekenaar Toon van Driel: 'Als ik het AD mag vullen met Knudde, kom ik pagina's tekort'
  Play

  Stripteke­naar Toon van Driel: 'Als ik het AD mag vullen met Knudde, kom ik pagina's tekort'