Tourwinnaar Jan Janssen uit Putte doopt eigen rondvaartboot in Amsterdam

VIDEOAMSTERDAM - Racefietsen met 'Jan Janssen' erop bestaan al lang, maar Nederlands eerste Tourwinnaar in 1968 heeft sinds donderdag ook een rondvaartboot die zijn naam draagt. Hij doopte hem zelf in Amsterdam, in het bijzijn van echtgenote Cora en die andere wielerlegende die in West-Brabant wortelde, Hennie Kuiper.

Thuis in Putte is Janssen dezer dagen amper. Vijftig jaar nadat hij de Tour won,  regent het interviews en invitaties  ,,Soms twee op een dag. Gekkenhuis! Nooit gedacht dat het nog zo'n impact zou hebben. Wel leuk. Ik praat nog altijd graag over de wielersport, mijn passie." 

  1. Sobere huisvesting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstelling
    PREMIUM

    Sobere huisves­ting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstel­ling

    Verhuizen, daar komt veel bij kijken. Vraag dat maar aan de Bergse bouwclubs. Al jaren wordt gesproken over een splinternieuwe loods voor de bouwers. De huidige kotjes zijn oud, versleten en de veiligheid laat te wensen over. Al in 2017 heeft de Bergse politiek de portemonnee getrokken. Maar liefst vijf miljoen is er sindsdien beschikbaar voor een bouwkot voor de Vastenavendbouwers en voor een nieuw Halwana voor de Stichting Vastenavend.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom