Volledig scherm
Een van de te veilen houtbewerkingsapparaten uit de inboedel van het failliete Nijpels Meubelen. © Troostwijk

Troostwijk veilt inboedel Nijpels Meubelen in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De inboedel van Nijpels Meubelen, dat recent failliet ging, wordt geveild door Troostwijk Veilingen.  De online veiling is op 2 november gestart.  Belangstellenden kunnen 15 november in het bedrijfspand van Nijpels aan de Ringersweg 9 van 10.00 uur tot 16.00 uur de meer dan duizend kavels bezichtigen. Het aanbod bestaat vooral  uit gereedschap en houtbewerkingsapparatuur, maar ook bedden en kasten en accessoires zijn te koop.

Nijpels Meubelen, opgericht in 1969, was bijna vijftig jaar een begrip in Bergen op Zoom. Het was een gerenommeerd bedrijf in de meubelsector. ,,Directeur-eigenaar Cees Nijpels stond aan de wieg van de meubelindustrie in Bergen op Zoom”, vertelt Teun van Leeuwen, veilingmeester bij Troostwijk Veilingen.  

Tweede leven

Volledig scherm
Videostills Nijpels Meubelen B.V. © Nijpels Meubelen B.V.

,,Wij vinden het belangrijk dat machines en toebehoren elders in binnen- of buitenland een tweede leven krijgen.  Het gehele machinepark is altijd goed onderhouden en verkeert in prima staat.” De machines die onder hamer gaan zijn van bekende merken als Homag, IMA, Schelling en MAW Nottmeyer.

Brexit

Nijpels Meubelen is in september van dit jaar failliet verklaard. De 82 werknemers hebben ontslag gekregen. Meerdere factoren hebben uiteindelijk tot het faillissement geleid. Zo haakte en van de grootste afnemers in de Benelux af en zakte de Britse meubelmarkt in. Nijpels leverde veel aan Goot-Brittannië. De Brexit heeft de handel geen goed gedaan.  ‘Oneerlijke concurrentie’ uit Polen is volgens Nijpels Meubelen ook een oorzaak. Volgens de Bergse bv ‘profiteert Polen van omvangrijke Europese subsidies en protectionistische overheidsmaatregelen’. Ook kampte het bedrijf met een tekort aan spaanplaat, de belangrijkste grondstof voor het bedrijf. Dat had alles te maken met brand bij de Spaanse leverancier.   

 1. Doorstromen van havo naar vwo? Op de ene school in West-Brabant gaat het eenvoudiger dan de andere

  Doorstro­men van havo naar vwo? Op de ene school in West-Bra­bant gaat het eenvoudi­ger dan de andere

  WEST-BRABANT - Willen leerlingen na het behalen van hun havodiploma door naar het vwo? Dat kan op de ene West-Brabantse school al met een positief advies van de docent, terwijl de andere school een lijst met eisen voorstelt. Uit een rondgang van deze krant onder alle middelbare scholen met havo en vwo blijkt dat er grote verschillen bestaan over hoe scholen omgaan met ‘doorstromers’.
 2. Coninck ambieert opnieuw een Bib Gourmand met zijn nieuwe bistro in Bergen op Zoom
  PREMIUM

  Coninck ambieert opnieuw een Bib Gourmand met zijn nieuwe bistro in Bergen op Zoom

  BERGEN OP ZOOM - Vanuit Bergen op Zoom en zelfs uit Antwerpen reden ze graag naar Scherpenisse. Het doel van de rit: een culinaire belevenis bij de Gouden Leeuw en later Vis aan de Markt. Totdat het restaurant van Maurice de Coninck, ruim een jaar geleden, dicht ging. De reden: een ook in financieel opzicht slecht verlopen scheiding. Natuurlijk heeft die vervelende afloop hem pijn gedaan. ,,Het was mijn levenswerk.''

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom