Volledig scherm
PREMIUM
De tunnel gaat straks volledig op in een aarden wal. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Tunnel is nieuwe attractie op Fort de Roovere in Halsteren

HALSTEREN - Het ziet er nog gek uit. Een grote, betonnen constructie op Fort de Roovere in Halsteren, waarin je rechtop kunt staan. Heel anders dan alle houten bouwwerken op het fort. Maar aan het eind van de werkzaamheden, die nu nog in volle gang zijn, is er niks van het beton te zien. Dan is de tunnel, want dat is het gevaarte, volledig opgegaan in een aarden wal.

Het is een van de laatste werkzaamheden op de binnenplaats van Fort de Roovere zelf. Fort De Roovere krijgt steeds meer vorm. Na de Mozesbrug, de toren Pompejus en de houten brug die toegang geeft tot het fort is de tunnel op de binnenplaats de laatste attractie. Een tunnel, zoals vroeger ook aanwezig was op het terrein, vertelt projectleider Kees de Korte. ,,Rondom het fort waren twee verdedigingswallen. Daartussenin kon je lopen. Soldaten maakten dan een rondje rondom het fort en kwamen via de tunnel ongezien weer terug.”

  1. Suikerarchief bevat een schat aan gegevens over sociaal-economische geschiedenis in deze streek
    PREMIUM

    Suikerar­chief bevat een schat aan gegevens over sociaal-economi­sche geschiede­nis in deze streek

    STEENBERGEN/DINTELOORD - Of Koningin Máxima eind deze maand wordt herinnerd aan de suikerindustrie in Steenbergen is twijfelachtig. Toch staat ze bij de officiële opening van verpleeghuis Hof van Nassau op pure suikergrond. Alle sporen van de vroegere suikerfabriek langs de kade zijn Steenbergen al lang uitgewist. Resteren slechts de waardevolle archiefstukken van de fabriek, die recentelijk in veilige handen van het West-Brabants Archief zijn gekomen. En daar in de studiezaal voortaan in te zien.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom