Volledig scherm
Agenten aanwezig op station Bergen op Zoom vanwege baldadige voetbalfans © Politie

Twaalf arrestaties op station Roosendaal: jonge voetbalsupporters gaan flink tekeer in trein

BERGEN OP ZOOM – Op station Roosendaal zijn in de nacht van zondag op maandag twaalf mannen opgepakt. Het ging om voetbalsupporters in de leeftijd van 17 tot 21 jaar, die volgens de NS bezig waren met vernielingen en baldadigheden in de trein. Zondag was de bekerfinale tussen Feyenoord en AZ.

De NS waarschuwde rond middernacht de politie nadat de voetbalsupporters in de trein flink tekeer gingen. Toen de trein station Roosendaal binnenreed, haalden de agenten de supporters een voor een uit de trein.

Het politieteam van Roosendaal werkte hierbij samen met de eenheid uit Bergen op Zoom, een hondengeleider en beveiligingsmedewerkers van de NS om de situatie in de kiem te smoren.

Onderzoek

De opgepakte voetbalsupporters worden verdacht van openlijke geweldpleging tegen goederen. De recherche neemt het onderzoek verder over en zal binnenkort de verdachten ondervragen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Suikerarchief bevat een schat aan gegevens over sociaal-economische geschiedenis in deze streek
    PREMIUM

    Suikerar­chief bevat een schat aan gegevens over sociaal-economi­sche geschiede­nis in deze streek

    STEENBERGEN/DINTELOORD - Of Koningin Máxima eind deze maand wordt herinnerd aan de suikerindustrie in Steenbergen is twijfelachtig. Toch staat ze bij de officiële opening van verpleeghuis Hof van Nassau op pure suikergrond. Alle sporen van de vroegere suikerfabriek langs de kade zijn Steenbergen al lang uitgewist. Resteren slechts de waardevolle archiefstukken van de fabriek, die recentelijk in veilige handen van het West-Brabants Archief zijn gekomen. En daar in de studiezaal voortaan in te zien.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom