Volledig scherm
PREMIUM
Dalila Sayd, het EETschap, tijdens openingscollege ProefMei © Anne Jansen

Tweede dag Proefmei: College on Tour. ‘Meer vanuit de regio denken’

BERGEN OP ZOOM - Duurzame voedselproductie, voedselveiligheid en -zekerheid, gezond eten voor iedereen. Het zijn enkele thema's waar de sprekers tijdens de tweede editie van ProefMei College on Tour op in gingen. 

Quote

Vooral mensen uit een lagere klasse hebben veel moeite met het maken van gezonde keuzes

Dalila Sayd, het EETschap

Het was goed toeven in het zonnetje in het Markiezenhof gistermiddag. Daar trapte Dalila Sayd ProefMei College on Tour af met de lezing ‘Nooit meer honger’. Sayd is eigenaresse van het EETschap en zet zich in voor gezonde en duurzame voeding voor iedereen. ,,Vooral mensen uit een lagere klasse hebben veel moeite met het maken van gezonde keuzes, zowel door gebrek aan kennis als bewustzijn”, vertelde ze. 

 1. Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijnlijk ook afkomstig van diefstallen in Zuidwest-Brabant

  Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijn­lijk ook afkomstig van diefstal­len in Zuid­west-Bra­bant

  BRASSCHAAT - Een inwoner van het Belgische Brasschaat bleek zijn huis en garage te hebben volgestouwd met gestolen waar. De Belgische politie trof onder meer gouden en zilveren sieraden, fietsen, flatscreens en gereedschappen aan en vermoedt dat de buit deels afkomstig is van inbraken gepleegd in Zuidwest-Brabant. Dat meldt de politie van Bergen op Zoom zaterdag op haar Facebookpagina.
 2. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
  PREMIUM

  Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

  BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom