Jan de Jonge van Het Oorlogsmuseum Ossendrecht is zwaar aangedaan. Zijn museum is leeggeroofd. Op de foto staat hij met ledematen en hoofd van de pop rechts achter hem, waarvan het hoofddeksel is meegenomen, als ook van de andere poppen daar omheen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan de Jonge van Het Oorlogsmuseum Ossendrecht is zwaar aangedaan. Zijn museum is leeggeroofd. Op de foto staat hij met ledematen en hoofd van de pop rechts achter hem, waarvan het hoofddeksel is meegenomen, als ook van de andere poppen daar omheen. © Pix4Profs/Tonny Presser

Uiterst zeldzame en niet te betalen spullen gejat uit oorlogsmuseum, eigenaar zwaar aangedaan

OSSENDRECHT - In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in het oorlogsmuseum aan de Putseweg in Ossendrecht. Jan de Jonge, conservator van het museum, zegt dat de inbrekers het vooral hadden gemunt op oude uniformen. “Ik mis een paar honderd kledingstukken en andere zeldzame spullen”, vertelt De Jonge, zwaar aangedaan door de diefstal.

 1. Grote onrust onder ambtenaren over bezuinigingen, ondernemingsraad luidt noodklok: 'Dit kan zo niet langer’

  Grote onrust onder ambtenaren over bezuinigin­gen, onderne­mings­raad luidt noodklok: 'Dit kan zo niet langer’

  BERGEN OP ZOOM - De ondernemingsraad van de gemeente Bergen op Zoom luidt de noodklok. De onrust onder ambtenaren is groot vanwege de enorme bezuinigingsoperatie. Medewerkers vrezen hun baan te verliezen, terwijl de werkdruk enorm is toegenomen, mede door het coronavirus. ,,Het kan zo niet langer”, stelt de ondernemingsraad in een brief die in handen is van deze krant.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom

 1. Zware aardbeving in zee treft Turkije: doden en tientallen gewonden
  Play

  Zware aardbeving in zee treft Turkije: doden en tientallen gewonden

 2. Familie van dader aanval in Nice vol ongeloof
  Play

  Familie van dader aanval in Nice vol ongeloof