Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwbouw Hof van Asselbergs in het centrum van Bergen op Zoom © Pix4Profs/Peter Braakmann

Uitzicht om van te dromen vanuit Hof van Asselbergs

BERGEN OP ZOOM - Daar zit je dan. Op het terras van je sociale huurwoning. Op de bovenste verdieping van de Hof van Asselbergs. Terwijl de zon langzaam ondergaat, zie je voor je de historische binnenstad van Bergen op Zoom. De Peperbus, het torentje van het Markiezenhof. Wat verder weg de Zoomflat.

Voor menig Bergenaar een uitzicht om van te dromen. Helaas valt slechts een paar geluksvogels dit ten deel, de bewoners van de bovenste appartementen. ,,Hoe sociaal kun je als sociaal verhuurder zijn”, lacht Michiel Miedema, projectontwikkelaar van woningcorporatie Stadlander.

  1. ‘We gaan de bloemetjes buiten zetten’
    Van 't Land

    ‘We gaan de bloemetjes buiten zetten’

    Abstract taalgebruik spiegelt vaak de concrete wereld om ons heen. Zo zijn er eigenlijk heel veel woorden en uitdrukkingen die iets met bloemen te maken hebben. Als bijvoorbeeld je vriend of vriendin thuiskomt met een nieuw stuk kleding wat je lelijk vindt, kun je misschien maar het best de waarheid een beetje verbloemen. En als iemand in de put zit, moet je ze misschien een beetje opfleuren. Als het je verjaardag is, mag je best eens de bloemetjes buiten zetten. Mensen die dáár dan weer niet van houden, zijn muurbloempjes.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom