Bergen op Zoom- 23-01-2020 - Foto: Pix4profs/Iman Fase Raadsvergadering over De Schelp Bergen op Zoom.
Volledig scherm
Bergen op Zoom- 23-01-2020 - Foto: Pix4profs/Iman Fase Raadsvergadering over De Schelp Bergen op Zoom. © Pix4profs/Iman Fase

Van der Kallen is het zat en haakt af bij overleg voor nieuwe coalitie: ‘Bergen is een puinhoop’

BERGEN OP ZOOM - Louis van der Kallen (BSD) doet niet mee aan de besprekingen om te komen tot een nieuwe coalitie. Hij heeft er geen vertrouwen in dat er daadwerkelijk een brede samenwerking van politieke partijen komt. ,,Het is geen reset, hooguit een verbreding van de coalitie", stelt Van der Kallen. 

Directe aanleiding voor het afhaken van van der Kallen is de brief die de coalitiepartijen hebben gestuurd aan de raad. ,,Daaruit blijkt dat de collegepartijen GBWP, CDA, VVD en GroenLinks als eenheid blijven functioneren omdat de gemeente 'gewoon bestuurd’ moet worden.” 

Ergernis over het woordje ‘gewoon’

Van der kallen stoort zich mateloos aan het woordje ‘gewoon'. ,,De situatie is niet gewoon. Bergen op Zoom is er buitengewoon slecht aan toe. Er is wat mij betreft sprake van een diepe vertrouwensbreuk. Die wordt niet minder  als er niets verandert en het college ‘gewoon’ verder gaat.” 

Het BSD-raadslid vindt het ook stuitend dat de coalitiepartijen  niet erkennen dat er een bestuurscrisis is. ,, Als dit geen crisis is, dan weet ik niet wat er verder nog nodig is", verzucht hij. ,,Ik ben het zat. Bergen op Zoom is een puinhoop. Het college zegt te willen verbreden, maar wat ze doen is hun eigen positie beschermen. Het lijkt erop dat de coalitie de gelederen sluit.”

Quote

Het college zegt te willen verbreden, maar wat ze doen is hun eigen positie beschermen

Louis van der Kallen, BSD

Lijst Linssen is ook zeer kritisch op de huidige coalitie maar voegt zich wel bij de eerste besprekingen om tot een nieuwe coalitie te komen. ,,Maar ik erger mij aan de arrogante houding. Dat werkt niet uitnodigend", stelt Ton Linssen. ,,Roepen dat er geen bestuurscrisis is en dat het college nog sterk in het zadel zit, toont wat mij betreft dat de ernst van de situatie niet wordt ingezien.” 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom