Bij de Stichting Vastenavend zijn anno 2020 nog altijd geen vrouwen welkom. Daar willen vriendinnen Judith Hopmans, Diny Gladdines en Elseline Withagen verandering in brengen, en de blijkbaar diep gewortelde tradities in het Krabbegat omver trekken.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de Stichting Vastenavend zijn anno 2020 nog altijd geen vrouwen welkom. Daar willen vriendinnen Judith Hopmans, Diny Gladdines en Elseline Withagen verandering in brengen, en de blijkbaar diep gewortelde tradities in het Krabbegat omver trekken. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Vastenavend telt nul (!) vrouwen: tijd voor actie

BERGEN OP ZOOM - De tijd is rijp voor vrouwen bij de Stichting Vastenavend. Om die reden is er een nieuwe club opgericht: de Vriendinnen van de Stichting. De boeren zijn niet zo gewend aan vrouwelijke vrienden, namelijk. Tijd dus om ze over de streep te trekken, vinden Diny Gladdines, Judith Hopmans en Elseline Withagen.

Een ludieke actie, maar met een serieuze ondertoon. En eentje die toevallig is ontstaan: zonder dat ze het van elkaar wisten hebben de drie Bergse vrouwen een brief naar de Stichting gestuurd. Want hoe kan het toch dat anno 2020 nog altijd geen vrouwen lid zijn van de Stichting?

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom