Volledig scherm
PREMIUM
De vermiste Johan van der Heyden. © Opsporing Verzocht

Verbrande resten loodgieter (56) mogelijk van brug in Schelde-Rijnkanaal gegooid

De politie houdt er rekening mee dat de verbrande resten van vermiste Belgische loodgieter Johan van der Heyden vanaf een brug in het Schelde-Rijnkanaal zijn gedumpt. Dat zei woordvoerder Dik Advocaat dinsdagavond in tv-programma Opsporing Verzocht. Daarin kwamen ook de zonen van de Belg aan het woord. Zolang het lichaam van hun vader niet is gevonden, kunnen zij het verlies niet verwerken. 

De opsporingsdiensten gaan er vanuit dat de 56-jarige loodgieter in de eerste week van juni is omgebracht op of bij een woonwagenkamp in Steenbergen. Daarna zou het lichaam in stukken zijn gesneden of gezaagd. Dat verhaal baseert de politie op verklaringen van de twee zoons van verdachte Wanda van R. De jongens zeggen hoofdverdachte Nicky S. zelf bezig te hebben gezien met een bebloede kettingzaag en een lichaamsdeel. De resten zouden kunnen zijn verbrand en vervolgens in een speciekuip zijn vervoerd. 

  1. Wethouders Bergen op Zoom onder druk om De Schelp, zwembad hoopt in februari weer open te gaan

    Wethouders Bergen op Zoom onder druk om De Schelp, zwembad hoopt in februari weer open te gaan

    BERGEN OP ZOOM - Het door technische problemen geteisterde zwembad De Schelp kan mogelijk op maandag 3 februari de deuren weer openen voor het publiek. Of die streefdatum gehaald wordt, hangt af van nieuw onderzoek komende vrijdag, waaruit moet blijken of de accommodatie volledig legionella-vrij is. De resultaten van die bemonstering worden eind volgende week verwacht. Het gemeentebestuur van Bergen op Zoom geeft woensdag om 17.00 uur een persconferentie over de situatie rond De Schelp, die de positie van het college onder druk zet.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom