Alex Swagemakers met op de achtergrond Sabic en de groenstrook die het bedrijf nu aan het zicht onttrekt. Hij is een van de initiatiefnemers die de Pals voorstelt als locatie voor het verdeelstation en bedrijventerrein.
Volledig scherm
Alex Swagemakers met op de achtergrond Sabic en de groenstrook die het bedrijf nu aan het zicht onttrekt. Hij is een van de initiatiefnemers die de Pals voorstelt als locatie voor het verdeelstation en bedrijventerrein. © Pix4Profs/Moreno Molenaar

Verdeeldheid om stroomstation en bedrijventerrein in Auvergnepolder

HALSTEREN - Bewoners van de Kannewielseweg en omgeving staat lijnrecht tegenover die in Lepelstraat. Dat werd donderdagavond duidelijk in de online bijeenkomst van de Dorpsraad, waarin de komst van het stroomverdeelstation van TenneT en de mogelijke ontwikkeling van een bedrijventerrein in de Auvergnepolder werden besproken. 

 1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.
 2. Turnen moet léuk blijven: ‘Door alle grenzen heen trainen, dat zit er hier niet in’
  PREMIUM

  Turnen moet léuk blijven: ‘Door alle grenzen heen trainen, dat zit er hier niet in’

  ETTEN-LEUR - ,,Als iets moet, gaat de lol eraf. Dat geldt denk ik zowel voor onze leden als de leidsters en het bestuur. Dat gevoel van doorturnen tot voorbij alle grenzen om een extra tiende punt binnen te kunnen slepen, dat zit er hier echt niet in.” Tussen alle stormen in de turnsport bleef sportvereniging DIO in Etten-Leur daarom ‘gewoon’ de koers varen die ze al jaren vaart, zegt voorzitter Richard Weijers.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom