Volledig scherm
De leuning op de bogen van de Vossemeersebrug wordt volgende week verwijderd. © Google Streetview

Verkeershinder door werkzaamheden bruggen over Schelde-Rijnkanaal

SINT PHILIPSLAND - Rijkswaterstaat verwijdert de leuningen op de bogen van twee bruggen over het Schelde-Rijnkanaal. Op dinsdag 17 juli is de Vossemeersebrug aan de beurt, op zaterdag 28 juli de Slaakbrug bij Sint Philipsland. 

De leuningen worden preventief verwijderd, vertelt woordvoerder Edwin de Feijter. ,,Ze zijn op dit moment niet nodig, maar ze verkeren in zo'n staat dat ze in de toekomst gevaar kunnen opleveren. Om die reden worden ze verwijderd." De Tholensebrug is eerder al van het hekwerk op de bogen ontdaan.

Door de kans op vallend materieel worden de bruggen tussen 07.00 en 19.00 uur volledig afgesloten. Omleidingsroutes worden met borden aangegeven. Fietsers kunnen wel passeren, over het middengedeelte van de brug.

De leuningen van de twee boogbruggen bij Rilland en Bath staan vooralsnog niet op de planning om te worden verwijderd. Laatstgenoemde brug wordt geregeld gebruikt tijdens oefeningen door militairen. De soldaten gebruiken dan de leuning om over de bogen te klimmen.

Volledig scherm
Op de Bathsebrug worden de leuningen voorlopig niet verwijderd. © Dick De Boer
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Verlanglijstjes Sinterklaas van kinderen staan vol door Youtubereclames: ‘Slijm gaat als warme broodjes over de toonbank’
  VIDEO

  Verlang­lijst­jes Sinter­klaas van kinderen staan vol door Youtubere­cla­mes: ‘Slijm gaat als warme broodjes over de toonbank’

  BERGEN OP ZOOM/BREDA - Waar de jeugd vroeger voor de feestdagen nog met smart uitkeek naar de dikke catalogussen van speelgoedwinkels en hun keuzes baseerden op de tv-reclames die ze langs zagen komen, lijkt Youtube nu de grootste bron van inspiratie. De absolute trend van dit jaar: slijm. Kant-en-klaar, of een pakketje om het zelf te maken. Bij speelgoedwinkels vliegen ze als Sinterklaascadeaus als warme broodjes over de toonbank.
 2. Ziekenhuisje spelen
  PREMIUM
  column

  Ziekenhuis­je spelen

  BERGEN OP ZOOM - Zorgeloos doktertje spelen. Of ziekenhuisje. Dat deden wij, mijn vriendinnen en ik, als kleine meisjes altijd graag. Ik was altijd de patiënt. Geen idee waarom. Maar gelukkig werd ik altijd snel geholpen. De bank in de kamer was het ziekenhuisbed, mijn vriendinnetjes opereerden en gaven medicijnen. In no time was ik opgeknapt. Betalen hoefde ik nooit. Als ik mijn medicijnen, meestal lekkere snoepjes, deelde waren ze al lang blij.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom