Volledig scherm
De leuning op de bogen van de Vossemeersebrug wordt volgende week verwijderd. © Google Streetview

Verkeershinder door werkzaamheden bruggen over Schelde-Rijnkanaal

SINT PHILIPSLAND - Rijkswaterstaat verwijdert de leuningen op de bogen van twee bruggen over het Schelde-Rijnkanaal. Op dinsdag 17 juli is de Vossemeersebrug aan de beurt, op zaterdag 28 juli de Slaakbrug bij Sint Philipsland. 

De leuningen worden preventief verwijderd, vertelt woordvoerder Edwin de Feijter. ,,Ze zijn op dit moment niet nodig, maar ze verkeren in zo'n staat dat ze in de toekomst gevaar kunnen opleveren. Om die reden worden ze verwijderd." De Tholensebrug is eerder al van het hekwerk op de bogen ontdaan.

Door de kans op vallend materieel worden de bruggen tussen 07.00 en 19.00 uur volledig afgesloten. Omleidingsroutes worden met borden aangegeven. Fietsers kunnen wel passeren, over het middengedeelte van de brug.

De leuningen van de twee boogbruggen bij Rilland en Bath staan vooralsnog niet op de planning om te worden verwijderd. Laatstgenoemde brug wordt geregeld gebruikt tijdens oefeningen door militairen. De soldaten gebruiken dan de leuning om over de bogen te klimmen.

Volledig scherm
Op de Bathsebrug worden de leuningen voorlopig niet verwijderd. © Dick De Boer
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom