Volledig scherm
Politie doet onderzoek bij een appartement aan de Goudbaard in Bergen op Zoom, waar Lara Sint Jago is overleden na het geweldsincident. © ANP

Veroordeelde Onno R. gaat in beroep voor doodschieten Lara in Bergen op Zoom: ‘Bewijs betwistbaar’

BERGEN OP ZOOM/BREDA - De 24-jarige Onno R. die is veroordeeld tot twaalf jaar cel voor de doodslag op zijn ex-vriendin Lara Sint Jago (25) in Bergen op Zoom, gaat in beroep.

Zijn advocaat Henk van Asselt vindt de bewijzen die de rechtbank aanneemt dat hij Lara welbewust heeft doodgeschoten, ‘niet concludent’. Betwistbaar, vrij vertaald.

Er zijn geen forensische sporen die aantonen hoe het schietincident in de flat is verlopen. Alleen Lara, haar 4-jarig zoontje en Onno R. waren aanwezig toen er één fataal schot afging.

De rechtbank baseert de veroordeling mede op het verschil tussen hetgeen R. ter zitting heeft aangedragen en dat wat hij na het gebeuren tegen zijn vader - volgens diens verklaring - heeft verteld over de aanleiding van zijn bezoek aan Lara en de toedracht. ,,Dat hij tijdens de zitting anders heeft verklaard, maakt zijn verhaal niet meteen ongeloofwaardig. Ook aan zijn vader had hij laten blijken dat er sprake was van een ongeluk met het pistool”, aldus zijn raadsman Van Asselt.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom