Foto ter illustratie: een speurhond van de marechaussee besnuffelt vrachtwagens op verstekelingen.
Volledig scherm
Foto ter illustratie: een speurhond van de marechaussee besnuffelt vrachtwagens op verstekelingen. © ANP

Verstekelingen appen naar politie vanuit vrachtauto op A4, mogelijk zuurstofgebrek

Op snelweg A4 bij het Brabantse Dinteloord zijn vijf verstekelingen aangetroffen in een Spaanse vrachtauto. De chauffeur is aangehouden, meldt de politie.

De verstekelingen zaten in een koelwagen die meloenen vervoerde. Het vijftal is vermoedelijk van Noord-Afrikaanse komaf. Ze zochten rond 18.40 uur telefonisch contact met de politie in België. De Belgische politie nam daarop contact op met hun Nederlandse collega’s, die uiteindelijk op de A4 bij afrit Dinteloord de vrachtwagen staande hielden.

Paspoort

Het vijftal gaf al die tijd hun locatie door aan de politie, aldus een woordvoerder. In eerste instantie zeiden ze dat er een kind bij zou zijn, maar dat bleek niet waar. Het vijftal was niet in het bezit van een paspoort. Ze zijn uit voorzorg nagekeken door het ambulancepersoneel, maar mankeerden niets. Daarna werden ze overgedragen aan de AVIM (voorheen vreemdelingenpolitie). 

De chauffeur is aangehouden. ,,Dat is standaard’’, aldus een woordvoerder. ,,Wij onderzoeken nu of deze man betrokken is bij mensensmokkel of dat de verstekelingen dit op eigen houtje deden.’’

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom