De man werd door een politiekogel in zijn onderbeen getroffen, ter afwending van levensgevaar.
Volledig scherm
PREMIUM
De man werd door een politiekogel in zijn onderbeen getroffen, ter afwending van levensgevaar. © Christian Traets/MaRicMedia

Verwarde man (27) in Halsteren niet om het leven gekomen door politiekogel

HALSTEREN - De dood van de 27-jarige verwarde man zaterdagochtend in Halsteren is niet veroorzaakt door een politiekogel die hem in zijn onderbeen raakte. Dat blijkt uit de schouw die werd verricht, meldt het OM zaterdagavond.

Het incident vond plaats rond 08.30 uur aan de Pottenbakker in Halsteren. Agenten kregen geen contact met de man. Hij vertoonde verward gedrag en verwondde zichzelf ernstig met een mes. De man reageerde ook niet op de agenten.Uiteindelijk loste de politie een schot. Terwijl dat gebeurde, kwamen andere hulpdiensten ter plaatse. Hulp mocht echter niet meer baten. Een opgeroepen traumahelikopter landde niet meer. 

  1. Vuilniszakkenactie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’
    PREMIUM

    Vuilniszak­ken­ac­tie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’

    BERGEN OP ZOOM - Natuurgebied De Bergse Heide oogt met regelmaat als één grote openbare prullenbak. Aan het einde van een mooie dag ligt het strand bezaaid met blikjes, flesjes, chipszakken en ander afval. ,,Het rijst de pan uit”, geeft wethouder Patrick van der Velden toe. ,,Zo kan het niet langer”, stelt Reza Smit van restaurant De Berk. Dit weekend worden er vuilniszakken uitgedeeld aan bezoekers. En flyers met daarop de oproep, de eigen rotzooi op te ruimen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom