Volledig scherm
Tennet begon in 2016 (foto) met werkzaamheden bij Rilland. © Marcelle Davidse

Vliegtuigbom gevonden op bouwterrein langs A58 bij Rilland

RILLAND - Bij werkzaamheden langs de A58 bij Rilland is een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. De Britse 500 ponder wordt bedekt onder een terp van zand en 24 uur per dag bewaakt. Binnen enkele weken wordt het explosief op een andere plek tot ontploffing gebracht.

Volgens de gemeente Reimerswaal is er geen gevaar voor omwonenden. Binnen een straal van 500 meter wonen geen mensen. Wie verderop woont, hoeft geen voorzorgsmaatregelen te nemen. 

De vliegtuigbom  is gevonden bij bodemonderzoek van netbeheerder Tennet. Die legt momenteel een hoogspanningsstation aan bij Rilland. Enkele weken geleden zijn de werkzaamheden voor de aanleg van een aantal bijbehorende hoogspanningsmasten begonnen. 

Het explosief wordt binnenkort door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) geruimd. In overleg met de gemeente, EOD en andere belanghebbende partijen worden diverse veiligheidsmaatregelen op het bouwterrein getroffen om dit op een uiterst veilige en zorgvuldige manier te doen. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom