Volledig scherm
Tennet begon in 2016 (foto) met werkzaamheden bij Rilland. © Marcelle Davidse

Vliegtuigbom gevonden op bouwterrein langs A58 bij Rilland

RILLAND - Bij werkzaamheden langs de A58 bij Rilland is een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. De Britse 500 ponder wordt bedekt onder een terp van zand en 24 uur per dag bewaakt. Binnen enkele weken wordt het explosief op een andere plek tot ontploffing gebracht.

Volgens de gemeente Reimerswaal is er geen gevaar voor omwonenden. Binnen een straal van 500 meter wonen geen mensen. Wie verderop woont, hoeft geen voorzorgsmaatregelen te nemen. 

De vliegtuigbom  is gevonden bij bodemonderzoek van netbeheerder Tennet. Die legt momenteel een hoogspanningsstation aan bij Rilland. Enkele weken geleden zijn de werkzaamheden voor de aanleg van een aantal bijbehorende hoogspanningsmasten begonnen. 

Het explosief wordt binnenkort door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) geruimd. In overleg met de gemeente, EOD en andere belanghebbende partijen worden diverse veiligheidsmaatregelen op het bouwterrein getroffen om dit op een uiterst veilige en zorgvuldige manier te doen. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Doorstromen van havo naar vwo? Op de ene school in West-Brabant gaat het eenvoudiger dan de andere
    PREMIUM

    Doorstro­men van havo naar vwo? Op de ene school in West-Bra­bant gaat het eenvoudi­ger dan de andere

    WEST-BRABANT - Willen leerlingen na het behalen van hun havodiploma door naar het vwo? Dat kan op de ene West-Brabantse school al met een positief advies van de docent, terwijl de andere school een lijst met eisen voorstelt. Uit een rondgang van deze krant onder alle middelbare scholen met havo en vwo blijkt dat er grote verschillen bestaan in hoe scholen omgaan met ‘doorstromers’.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom